přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově

Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově

Francie

Francie vyzývá k celosvětovému iniciativě proti šifrované komunikaci, považuje to za středobod boje proti terorismu. Žádá v tomto o pomoc Německo.


Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve prohlásil, že proti šifrování zpráv, používaných islamistickými teroristy při plánování útoků, je potřeba bojovat na celosvětové úrovni. Žádá Německo, aby pomohlo Francii tuto iniciativu prosadit. Se svým německým protějškem Thomasem de Maiziere o tom bude hovořit 23. srpna v Paříži.

„Mnoho zpráv souvisejících s prováděním teroristických útoků se posílá s využitím šifrování; je to středobod v boji proti terorismu,“ řekl Cazeneuve po zasedání vlády zaměřeném na bezpečnost. „Francie připraví návrhy. Už jsem již řadu poslal svému německému kolegovi.“

Útočník, jenž před pár týdny podřízl francouzského kněze, často komunikoval pomocí sítě Telegram. Její provozovatelé ji považují za velmi bezpečnou díky end-to-end šifrování zpráv.



Nahoru

Příspěvky

Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
r76 12. 08. 2016, 01:00:22
Odpovědět  Odkaz 
no a už je to tu zas :(

jen zaminka pod hlavičkou "terorismu" aby mohli číst VŠE!!!

a přitom stačí tak málo.....poslat všechny narody zpět do puvodniho stavu-multikultura nikdy v minulosti nefungovala a nebude fungovat.

ikdyž si myslim,že všeobecně tajne služby delaji větší paseku než teroristi-jen to tak nejde videt. :(

ps je to jen čiste nazor,tož v klidu lidi :))))
Lukáš Jelínek Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
Lukáš Jelínek 12. 08. 2016, 13:07:08
Odpovědět  Odkaz 
Jen si trochu rýpnu: co je to ten "původní stav národů"? Ten před 10 lety, před 50, před 200, před 2000 lety? ;-)
Re: Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
xerces 12. 08. 2016, 14:23:19
Odpovědět  Odkaz 
Mne by stacilo aj pred pozvankou od fuhrer Merkel. Ale lepsie by bolo pred 50timi rokmi ked toto vsetko zacinalo.
Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
Ondra Č. 12. 08. 2016, 22:48:40
Odpovědět  Odkaz 
Tak to tě zklamu. Většina pachatelů teroristických útoků už tu byla i před "pozváním fuhrer merkel". To by si Francie moc nepomohla.
Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
Soudný Člověk 12. 08. 2016, 01:31:54
Odpovědět  Odkaz 
Žádám Bernarda Cazeneuve aby si udělal pořádek ve své zemi a svými popletenými názory nešířil bludné a nesmyslné výzvy okolním zemím.
Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
lipo 12. 08. 2016, 08:21:09
Odpovědět  Odkaz 
takže bude posílat všechna data nešífrovaná? nebo myslel jen "komunikaci" jako že IM?
vždyť je to technicky neřešitelné a nesmyslné(vždycky si můžu text nějak zašifrovat a pak hatmatilku poslat emailem), kdyby radši zavedly něco jako "ochrana vnějších hranic" ale oni radši budou ještě víc zajíždět do vlastních lidí.. kam tohle spěje.. tohle je fakt ještě lepší než odzbrojení domorodců... pak v tv brečej že se měkký cíle nedaj pořádně chránit.. se podivejte na izrael, tam má každej zbraň a když se najde nějakej pomatenec lidi to vyřešej povetšinou sami dost rychle.. žádný několikahodinové střílení do bezbranejch jehňátek s desítkama obětí.. ale tady ne navezem si je sem, lidi připravíme o možnost sebeobrany a ještě je budem špehovat ve jménu bezpečnosti. prostě nechápu
snad jen štěstí že pro tyhle "válečné chudáky" (čti. inženýry, lékaře a vrcholné sportovce) nejsme ekonomicky dost atraktivní.. ono je aspoň vidět že jim vůbec nejde o záchranu holého života nýbrž o prachy...

no tak sem se zas jednou vybrečel :)
Lukáš Jelínek Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
Lukáš Jelínek 12. 08. 2016, 13:10:49
Odpovědět  Odkaz 
Myslím, že francouzský ministr neví, o čem mluví. Nemá představu o tom, jak lze komunikovat a co vlastně znamená šifrování. Přirovnal bych to k tomu, jakou představu o šifrování má náměstek našeho ministra financí Závodský, který ze sebe udělal blbce v přímém televizním přenosu.
Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
Milan 12. 08. 2016, 08:47:19
Odpovědět  Odkaz 
Dnes bude krásný den, tetička jede v 15 hodin do Ostravy. Stýček čeká balíček. Oslava bude 21. srpna.

Ha Ha Ha Ha HaJenom debil a Bernard si můžou myslet, že něco takového něčemu pomůže.
Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
NULL 12. 08. 2016, 12:00:20
Odpovědět  Odkaz 
Ale o tom to právě je. Ty hloupé "konspirační teorie" se naplňují. Terorismus je jen nástroj k tomu, aby byli lidi ochotní si nechat ubírat svobody. Kdyby opravdu chtěli, tak ty hranice zavřou, štvrti vyčistí a dacany pošlou zpátky. Ale to není účel. účel je ještě víc zotročit obyvatelstvo.
Myšlěnka už padla, už je to jednou venku a časem to bude. Neproveditelné? No prostě ti to zakážou a výrobci SW to budou muset respektovat. A budou. A když si ten mail zašifruješ sám, tak tě obviní třeba, dejme tomu "Nebezpečné jednání dle blá blá" - něco jako za vlastnění nástrojů k hackingu.

Když jsem tohle napsal před rokem, tak jsem byl prý blázen. No a hle. Není to o věštění nebo o nejaké prozíravosti. Akorát zníme cíl a známe většinu metod.
Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
tamasz 13. 08. 2016, 16:20:34
Odpovědět  Odkaz 
Za socialismu byli všichni chráněni. Masová imigrace atd. nebyla možná. Zisk jako podstata podvodu nebyl možný. Sice byli naštvaní ti, co nemohli zbohatnout, ale pro většinu platila sociální spravedlnost. Zloději byli prakticky všichni za katrem, domy v Praze se většinou ani nezamykaly, nebylo vlastně co krást když každý z toho lukrativního měl to samé. Podstata socialismu je z hlediska společenského řádu vyšší level.
Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
tukan 18. 08. 2016, 16:54:17
Odpovědět  Odkaz 
To by mě zajímalo jak dlouho jste v tom socialismu žil. Když se Vám stýská po dobách minulých je načase si zajet do Severní Korei zkusit si tam žít.

Tohle naprosté Vaše blouznění je opravdu smutné. Všichni měli to samé protože nic nebylo a proto nebylo i co krást. Když jste chtěl nábytek, auto či založit firmu (to už jste šel rovnou do basy) tak nic z toho nebylo a když bylo tak na dlouhé čekací doby a pak člověk dostal trabanta nebo typizovaný nábytek z plastu.

To že tady vůbec můžete něco psát vděčíte této době a ně nějaké minulé iluzi.
Re: Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
Kosk 22. 04. 2017, 14:51:43
Odpovědět  Odkaz 
Já třeba jsem v socializmu žil cca polovinu života. Je sice demagogie tvrdit, že bylo lepší vše, to určitě ne, ale zcela stejná demagogie je tvrdit pravý opak. Mělo to i pozitiva.

Zdravotnictví se zlepšovalo, dnes spíše upadá. Stavěly se nové fabriky, dnes se boří, nebo patří někomu z Kajmanských ostrovů. Banky byly české. Měli jsme nejen potravinovou soběstačnost ale i docela velkou armádu. Když (by) bylo vše špatné, jak to mohlo fungovat? Nebyly tisíce a tisíce neziskovek, které jsou placeny z našich peněz a dělají bůhví co. Byla docela dobrá bezpečnost. A hlavně - vypadalo to že velká válka už nikdy nebude, protože si to nikdo nemůže dovolit.

Srovnávat to s Korejsou lidodemo je IMHO taky demagogie. Tak strašný to tu nebylo asi nikdy a nebyla pořád jen padesátá léta a jen procesy s Horákovou. Ve srovnání s dneškem tu bylo paradoxně více reálné svobody. Ne proto, že by to komunisti nechtěli skrouhnout, to voni by skoro jistě chtěli, ale prostě neměli ty dnešní prostředky sledování...
Re: Re: Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
Ivo VÁLEK 22. 04. 2017, 19:32:16
Odpovědět  Odkaz 
Já třeba jsem v socializmu žil také cca polovinu života. Zdravotnictví svou úrovní a mírou korupce bylo na míle pozadu oproti mnoha vyspělým zemím (Holandsko a skandinávské země vůbec, skoro jiné století) a nedohánělo to, naopak. Banky byly české a to bylo tak všechnojejich služby byste dneska zpět nechtěl. Potravinová soběstačnost pravda byla a určitě to bylo dobré, ale to není za každou cenu nutné k potravinové spokojenosti. A kdyby se něco ve světě semlelo, rychle by se to obnovilo, i když jsme si dovolili přepych přijít už o velké rozlohy zemědělské půdy, to se musí uznat. Neziskovek jsou tisíce, ale zdaleka ne všechny dostávají granty od státu, to je klasická putinovská demagogie a většina jich supluje funkce, kterých stát není schopen a jsou logicky v případě těch grantů i kontrolovány. Bezpečnost ano, až do té míry, že kdekdo byl fízlem...Reálně více svobody? Co se tehdy tedy mohlo a teď už nemůže nebo nesmí? A opačně-co se tehdy nemohlo nebo nesmělo a včil může? Udělejte si seznam...Sám osobně nenacházím nic, co by světu komunisti dali, že by si člověk u toho musel říct-to vymysleli oni, to nikdo jiný světu nedal...Plná zaměstnanost? Jen díky futrování ropou a zemním plynem ze strany SSSR, plná zaměstnanost může kdekoli na světě fungovat jen než dojdou peníze...anebo by musela být zavedena úplně všude ve světě, aby neexistovala konkurence, která to samé udělá levněji...Zdravotnictví zadarmo? Jen formálně a to měly a mají i mnohé kapitalistické země a v žádném případě neplatí, že existuje nějaké ideální zdravotnictví-všude na světě majé se svými modely zdravotnictví plno problémů...
Petr Valach Re: Francie: Proti šifrované komunikaci se musí bojovat celosvětově
Petr Valach 22. 04. 2017, 21:40:33
Odpovědět  Odkaz 
Mám takový dojem, že jak článek, tak zaměření této stránky nemá ani zbla co dočinění s tím, co píšete, notabene s obhajobou socialismu. Toto je stránka o Linuxu, svobodných technologiích a internetovém právu. A právě díky tomu, že v IT neexistuje státem řízená direktiva, čemu se smí dobrovolníci věnovat, máme Linux. Takže si myslím, že každý příznivce Linuxu, tedy i této stránky, musí vaše nesmysly o blahobytu socialismu označit za bohapustou lež.
Běžte tyhle řeči vyprávě starším členům naší redakce ExoSpace, BĚŽTE! Jeden z nich - sledovaný desítky let StB a KGB. Druhý - problémy s StB rovněž, jeho skautský oddíl krytý zástěrkou. Třetí, šlechtic, přišel o vše, komunisti ukradli, na co si vzpomněli. Prázdné pulty v krámech, kvetoucí podpultový prodej, všudepřítomná korupce, kádrování, studia umožněná jen vybraným, těm, jejichž rodiče nebyli pro režim nebezpeční, jinak řečeno byli dostatečně hloupí. Běžný člověk nemohl nic, natož ovlivnit chod státu ve volbách či jinak. Dařilo se pouze těm, kteří drželi hubu a krok a byli přisluhovači režimu. Všichni, kteří to nevěděí nebo nechtějí vědět, přiznávají jedním dechem - ano, dařilo se mi dobře, nemám námitek. Dařilo se mi dobře, protože jsem byl prašivé zvíře, které šlo na ruku bolševickému šmejdu, nechával jsem s sebou jebat jen proto, abych se měl dobře, ale ve skutečnosti neumím nic, neuměl jsem nic ani tehdy, proto jsem dnes, v době, v níž jsou úspěšní hlavně ti, kteří něco umí, mezi těmi neúspěšnými, neumím se o sebe a svůj život postarat a tak dále...
Berte to jako oficiální názor redakce ExoSpace, jejíž členové jsou autory převážné většiny článků na LinuxEXPRES za poslední rok.

A nyní bych prosil debatu o tématu článku. Díky.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz