přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, GNOME v problémech?

GNOME v problémech?

Vývojář GTK+ kriticky hodnotí současnou situaci projektu GNOME.


Benjamin Otte je vývojářem grafické knihovny GTK+ a není spokojen se situací, která panuje v projektu desktopového řešení GNOME. Projekt podle něj trpí řadou vážných problémů. Patří mezi ně například nedostatek lidí; ostatně sám je jediným vývojářem knihovny GTK+ „na plný úvazek“, jiné komponenty – například Glib – dokonce vůbec takové vývojáře nemají. Navíc někteří klíčoví lidé z projektu odcházejí.

Nespokojen je i přílišnou závislostí projektu na firmě Red Hat či s tím, že nejsou vůbec stanoveny cíle projektu. Nikdo například není schopen říct, v čem je GNOME 3 lepší než verze 2. Z toho pak pramení frustrace mnoha lidí. To celé má potom za následek, že linuxové distribuce GNOME opouštějí ve prospěch jiných grafických prostředí, že GNOME ztrácí své podporovatele a že mnohé důležité aplikace nebyly přizpůsobeny GNOME 3.

Nahoru

Příspěvky

Jiří Eischmann GNOME v problémech?
Jiří Eischmann 29. 07. 2012, 15:59:59
Odpovědět  Odkaz 
Benjamin to napsal černěji, než to ve skutečnosti je (lidi, které zmínil ve skutečnosti GNOME neopouštějí atd.), aby rozpoutal diskusi o aktualních problémech. Nicméně nevím, jestli dosáhl té diskuse, kterou očekával, protože minimálně pod jeho článkem se jen schází GNOME 3 haters, aby si odplivli. Taková diskuse ničemu nepomůže.
GNOME v problémech?
Pavel Šimerda 30. 07. 2012, 01:32:18
Odpovědět  Odkaz 
Taky jsem z toho, co psal ebassi neměl pocit, že bychom o něm už neměli slyšet :).

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz