přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Google: RHEL 6 je zastaralý

Google: RHEL 6 je zastaralý

Red Hat

Google tvrdí, že distribuce Red Hat Enterprise Linux 6 je zastaralá a nebude v ní proto aktualizovat prohlížeč Chrome.


Jan Wildeboer, evangelista Red Hatu, zjistil, že Google se v distribuci Red Hat Enterprise Linux 6 již nebude aktualizovat webový prohlížeč Google Chrome. Podle zobrazované notifikace je RHEL 6 totiž zastaralý. Tato verze byla sice vydána již v roce 2010, nicméně RHEL 7 zatím ještě není a tedy uživatelé nejnovější verze této distribuce přicházejí o možnost prohlížeč Chrome bezpečně používat.

Zajímavé přitom je, že pro Windows XP, což je několikanásobně starší systém, Google aktualizace vydává. Stejně tak je podporována linuxová distribuce Ubuntu ve verzi 10.04, která pochází zhruba ze stejné doby jako RHEL 6. Firma Google se k celé záležitosti zatím nevyjádřila, proto nelze vyloučit, že to nebyl záměr a jde o omyl nebo technický problém.

Nahoru

Příspěvky

Google: RHEL 6 je zastaralý
lzap 11. 02. 2013, 22:00:13
Odpovědět  Odkaz 
A já měl strach, že toho Honzu nikdo nečte... ;-)
Jiří Eischmann Google: RHEL 6 je zastaralý
Jiří Eischmann 11. 02. 2013, 22:18:59
Odpovědět  Odkaz 
To zase bude bouře ve sklenici vody :)
Lukáš Jelínek Re: Google: RHEL 6 je zastaralý
Lukáš Jelínek 11. 02. 2013, 23:27:49
Odpovědět  Odkaz 
Ale přinejmenším poslouží k tomu, aby si lidé uvědomili, že není dobré se příliš vázat na Google (Facebook, Microsoft...).
Google: RHEL 6 je zastaralý
MeeGo - no future 12. 02. 2013, 13:42:43
Odpovědět  Odkaz 
Nic proti, ale ta vaše zajímavost je trochu zcestná. Windows XP je sice ze začátku nového tisíciletí, ale OS s tak ohromnou penetrací na trhu (stovky milionů uživatelů) si prostě Google nedovolí ignorovat. U Ubuntu 10.04 bych zase rád připomněl, že se jedná o LTS verzi a na tu ještě dnes frčí taky nejedna organizace i "obyčejný uživatel" (kor když je to poslední LTS bez Unity).
Lukáš Jelínek Re: Google: RHEL 6 je zastaralý
Lukáš Jelínek 12. 02. 2013, 15:59:20
Odpovědět  Odkaz 
Připomínky ohledně WinXP a Ubuntu 10.04 doporučuji směřovat na autora původního článku na Muktware, na který odkazuji. Toto jsem z toho článku jen citoval.

Nicméně za sebe mohu říci, že nevidím sebemenší důvod, proč by měl být podporován systém Ubuntu 10.04, když RHEL 6 podporován není. Že je to LTS, na věci nic nemění. Tvůrce distribuce si volí svou strategii vydávání - někdo vydává verze LTS a mezitím "obyčejné", někdo vydává s obdobnou periodou "velké" verze a mezitím aktualizace. Není důvod podporovat jednu strategii a druhou ne.
Jiří Eischmann Re: Google: RHEL 6 je zastaralý
Jiří Eischmann 12. 02. 2013, 17:34:10
Odpovědět  Odkaz 
"U Ubuntu 10.04 bych zase rád připomněl, že se jedná o LTS verzi a na tu ještě dnes frčí taky nejedna organizace i "obyčejný uživatel""

A v čem se tady Ubuntu 10.04 LTS odlišuje od RHEL 6? RHEL 6 je podporovaný 10+3 roky a jako zaměstnanec Red Hatu vím o hromadě nasazení RHELu na desktopech v různých megakorporacích. Ta "zajímavost" je tedy na místě. Možná to je ale kvůli tomu, že jim o to podnikové nasazení ani tak moc nejde. Já bych Chrome na podnikové počítače rozhodně nenasadil.
Re: Re: Google: RHEL 6 je zastaralý
MeeGo - no future 13. 02. 2013, 10:18:29
Odpovědět  Odkaz 
V čem se tady Ubuntu 10.04 LTS odlišuje od RHEL 6? Obecně tím, že Blbuntu je nejpoužívanější distribuce. Teď vynechám kvalitu i politiku spol. Canonical, prostě je to tak.
Možná to je, v tom máš asi pravdu.
BTW: proč bys Chrome na podnikové počítače nenasadil? A naopak, co ano, Firefox?
Jiří Eischmann Re: Re: Re: Google: RHEL 6 je zastaralý
Jiří Eischmann 13. 02. 2013, 17:16:48
Odpovědět  Odkaz 
Protože to nepoužívá systémové knihovny, ale bundluje si to svoje opatchované. Když bych používal distribuci s podporou, tak bych chtěl co nejvíc používat software, na který ta podpora vztahuje, ne si do systému zatahovat další a další verze těch samých knihoven. Z tohoto pohledu bych raději volil Firefox, který nepotřebuje nic bundlovat a je podporovaný přímo dodavatelem systému bez ohledu na to, jestli to je Red Hat, SUSE nebo Canonical.
Google: RHEL 6 je zastaralý
Jenda 12. 02. 2013, 15:57:22
Odpovědět  Odkaz 
Na Google bych moc nenadával. Není to žádný beránek, ale pro linux dělá hodně. Díky Chrome mi konečně na starém noťasu funguje třeba WebGL, flash pro Chrome je ve verzi 10.5.něco, zatímco Adobe se na flash vykašlalo někdy u verze 10.2.něco. Ano, google drive pro linux není, ale api bylo poskytnuto a InSync funguje. A je jasný, že Win XP nikdo ignorovat nebude, aspoň zatím ne, když je to druhý nejrozšířenější systém.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz