přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Hardwarová akcelerace v Google Chrome pod Linuxem nebude

Hardwarová akcelerace v Google Chrome pod Linuxem nebude

Google Chrome

Google se nechystá v blízké době zapnout hardwarovou akceleraci videa v prohlížeči Chrome pod Linuxem. Za problém považuje nízkou kvalitu grafických ovladačů.


Webový prohlížeč Google Chrome (stejně tak prohlížeč Chromium, který je jeho základem) má pod Linuxem ve výchozím stavu vypnutou hardwarovou akceleraci videa. A zřejmě to tak i nadále zůstane, alespoň pro blízké období. Firma Google se akceleraci nechystá zapnout, protože se jí nelíbí nízká kvalita ovladačů grafických karet.

Ami Fischman to vysvětluje takto: „Nebudeme vydávat kód, který považujeme za trvale ve stavu 'experimentální' nebo 'beta'; pouze kód, u kterého očekáváme, že nakonec dosáhne stabilní, produkční kvality. Tato funkce nikdy této úrovně nedosáhne, takže bychom vydávali funkci, o které se ví, že je na většině linuxových instalací většinou rozbitá. (...) Podporovat funkce GPU na Linuxu je noční můra (znám to z práce v GPU sandboxu). Jejich zapnutí by mělo přijít až poté, co vymyslíme, jak je učinit dostupné bez toho, aby se stal Chrome na Linuxu méně stabilní.“

Nahoru

Příspěvky

Hardwarová akcelerace v Google Chrome pod Linuxem nebude
Marek 6. 03. 2014, 11:48:10
Odpovědět  Odkaz 
Připomíná mi to repliku z "Cimrmana": Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory a můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat.
Hardwarová akcelerace v Google Chrome pod Linuxem nebude
Jarda 6. 03. 2014, 12:00:59
Odpovědět  Odkaz 
Určitě se to časem změní, VALVE bude zcela jistě tlačit na kvalitu ovladačů, takže v budoucnu se akcelerace dočkáme. Musím však přiznat že Chrome mě až tak příliš nezajímá. Čekám kdy se dočkáme kdy alternativní lehký prohlížeč Midori dokončí plnou podporu html 5.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz