přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, LibreOffice 4.3

LibreOffice 4.3

LibreOffice

Je tady kancelářský balík LibreOffice 4.3 s řadou novinek, včetně podpory OOXML Strict. Přečtěte si přehled novinek, který jsme pro vás připravili.


S malým zpožděním oproti původnímu plánu byla dnes vydána verze 4.3 kancelářského balíku LibreOffice. Podporuje formát OOXML Strict (stal se tak druhým balíkem po Microsoft Office 2013, který tuto podporu má), vnořené komentáře, intuitivnější práci s tabulkami v programu Calc, animované 3D modely v Impressu nebo odstavce o opravdu velkých rozměrech.

Na našem portálu OpenOffice.cz dnes vyšel přehledový článek Petra Valacha o tomto balíku. Můžete se tedy hned podívat podrobněji, co je v sadě aplikací nového a jak některé z novinek vypadají "naživo".

Nahoru

Příspěvky

LibreOffice 4.3
Marek H. 31. 07. 2014, 09:39:41
Odpovědět  Odkaz 
S každou novou verzí optimisticky očekávám, že zlepší vzájemnou spolupráci jednotlivých aplikací LibreOffice. Bohužel výměna dat z Calcu do Writeru je dost omezená.
Tabulka Calcu, aby se dala editovat ve Writeru a zapadla do formátu textu, je třeba vložit jako HTML. Nelze použít Ctrl C, Ctrl V. Následně, když chci přenést pouze hodnoty z Calcu do tabulky ve Writeru, tak je to nemožné.
To je jedna z velkých kotev, které u nás neumožňují nasadit otevřený software a nutí nás používat Microsoftí office, kde je to bezproblémové.
Nemluvě o makrech.
Re: LibreOffice 4.3
PL 31. 07. 2014, 18:03:54
Odpovědět  Odkaz 
"Tabulka Calcu, aby se dala editovat ve Writeru a zapadla do formátu textu, je třeba vložit jako HTML. Nelze použít Ctrl C, Ctrl V. Následně, když chci přenést pouze hodnoty z Calcu do tabulky ve Writeru, tak je to nemožné."

Funguje bezproblému. Vložím tabulku z Calcu do Writeru, když jí chci dále editovat, klinu na tabulku pravým tlačítkem a dám "upravit", změní se "rozhraní" tabuky a jde libovolně editovat, přeposovat hodnoty apod. Když dodělám co chci, stačí kliknou mimo tabulku a je to.
Petr Valach Re: Re: LibreOffice 4.3
Petr Valach 31. 07. 2014, 20:38:31
Odpovědět  Odkaz 
Protože se vkládá jako OLE objekt...
LibreOffice 4.3
Petr Ledvina 31. 07. 2014, 12:59:26
Odpovědět  Odkaz 
Taky myslím, že by to LibreOffice měl umět. Než se to naučí, tak přesně na toto je skvělý doplněk JP Kopírovanie tabuľky Calc – Writer http://www.openoffice.cz/doplnky/rozsirenie-pre-kopirovanie-tabulky-z-calcu-do-writeru Funguje přesně tak, jak očekávám. Makra fungují v LibreOffice/OpenOffice už velmi dlouho ...
Re: LibreOffice 4.3
Marek H. 31. 07. 2014, 13:17:16
Odpovědět  Odkaz 
Díky za doplněk. Jistě vyzkouším.
Re: LibreOffice 4.3
Marek H. 31. 07. 2014, 13:33:17
Odpovědět  Odkaz 
Bohužel rozšíření není pravděpodobně připraveno pro LibreOffice 4.3.x.
Píše, že vyžaduje minimálně referenční verzi OpenOffice.org 4.0.
Petr Valach Re: Re: LibreOffice 4.3
Petr Valach 31. 07. 2014, 14:57:16
Odpovědět  Odkaz 
Vyjádření Julia Pastierika:

V AOO sa od verzie 4.0 zmenila štruktúra definície panelov nástrojov, ktorá nie je kompatibilná so staršími verziami AOO a, samozrejme, aj LO. LO nepoužívam a preto preň neudržiavam nové verzie rozšírení. Všetky rozšírenia sú však stiahnuteľné v starších verziách (fungujú pod AOO 3.x a LO) z http://www.liberix.cz/doplnky/jp_makra_ooo_old/

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz