přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, MegaUpload down, RIAA následuje

MegaUpload down, RIAA následuje

I bez SOPA se povedlo USA zavřít MegaUpload, ale není to úplně bez následků.


Se SOPA to aktuálně nevypadá dobře. Středeční stávka přiměla i politiky začít přemýšlet (hlavně o hlasech v budoucnosti). Ale aby bylo vidět, že to jde i bez SOPA, FBI spolu ve spolupráci s místními složkami po celém světě efektivně zlikvidovala MegaUpload - známou službu přo přenášení velkých objemů dat. Zakladatel MegaUpload a pár dalších lidí bylo zatknuto na Novém Zélandě a vydáno do USA, kde jim hrozí až 20 let za "spiknutí k porušování autorských práv". Určitě bude zajímavé sledovat, jak budou vypadat konkrétní obvinění a jestli bude MegaUpload odsouzen. Pokud se tak stane, služby jako YouTube nebo Facebook by mohly následovat.

V reakci na toto obvinění a s ním spojené akce spustila hackerská skupina Anonymous odvetnou akci a na oplátku za MegaUpload znepřístupnili stránky ministerstva spravedlnosti, RIAA, MPAA a Universal Music.

Nahoru

Příspěvky

Lukáš Jelínek MegaUpload down, RIAA následuje
Lukáš Jelínek 20. 01. 2012, 13:01:47
Odpovědět  Odkaz 
Z těch následných útoků nemám vůbec radost. Je to voda na mlýn těm, kteří chtějí posilovat regulaci Internetu a zvyšovat tresty za podobné aktivity (resp. řadit je mezi terorismus a dávat za ně trest smrti nebo doživotí, nejlépe bez soudu).

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz