přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Microsoft otevírá javascriptový engine Chakra

Microsoft otevírá javascriptový engine Chakra

Microsoft

Firma Microsoft otevřela zdrojové kódy svého javascriptového enginu Chakra, který je součástí webových prohlížečů Edge a Internet Explorer.


Série otevírání zdrojových kódů významných technologií pokračuje. Tentokrát se to týká společnosti Microsoft, která otevřela kódy javascriptového enginu Chakra. Pod názvem ChakraCore budou na GitHubu pod licencí MIT zveřejněny zdrojové kódy parseru, interpretu, JIT kompilátoru, garbage collectoru a také API, které umožňuje engine začlenit do aplikací.

Otevřená verze ChakraCore se ovšem od původní technologie Chakra mírně liší. Neobsahuje kód, který vytváří propojení enginu s webovým prohlížečem a s Universal Windows Platform. Není tam také diagnostické API, které je těsně spjaté s Windows. Microsoft ale vyvíjí novou sadu diagnostických API, která už by v otevřené verzi enginu být měla.

Komponenty Chakra a ChakraCore (Microsoft) Komponenty Chakra a ChakraCore (Microsoft)

Nahoru

Příspěvky

Microsoft otevírá javascriptový engine Chakra
Jigsaw 6. 12. 2015, 11:24:11
Odpovědět  Odkaz 
Jsem za to celkem rád. od Windowsu jsem odešel už před několika lety a o jejich nástroje a technologie jsem nikdy moc zájem neměl, ale např. s otevřením .NETu jsem začal pokukovat po C#. Uvidíme, co přinese budoucnost.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz