přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Mozilla připravuje explicitní zapínání obsahu

Mozilla připravuje explicitní zapínání obsahu

Mozilla připravuje do prohlížeče Firefox funkci, která zajistí, že bude dynamický webový obsah (Flash, JavaScript atd.) vypnutý a zapne ho teprve uživatel.


V současné době fungují všechny hlavní webové prohlížeče tak, že přinejmenším ve výchozím nastavení se většina dynamického webového obsahu (JavaScript, Java, Flash, Silverlight atd.) spouští hned po načtení stránky. To je na jednu stranu pohodlné, současně to ale přináší bezpečnostní rizika z chyb v těchto technologiích, zejména pokud jsou ve formě pluginů.

Již delší dobu existují rozšíření prohlížečů (NoScript, Flashblock apod.), která umožňují automatické spouštění obsahu vypnout a spouštět obsah až na pokyn uživatele (typicky kliknutí na objekt), případně ho blokovat zcela. Nově by možnost automatické spouštění měla být zabudována přímo v prohlížeči Mozilla Firefox. Nyní se řeší, jak funkci optimálně implementovat s ohledem na vysokou bezpečnost, ale současně uživatelskou použitelnost. Technologie by se mohla objevit již ve Firefoxu 14 plánovaném na letošní červenec.

Nahoru

Příspěvky

Mozilla připravuje explicitní zapínání obsahu
Petr Ježek 17. 04. 2012, 14:12:04
Odpovědět  Odkaz 
Tohle by měl být standard. Při detekci flashe a pod. by mohla vhodně umístěná ikona blikat nabo se probarvit, aby uživatel věděl, že po kliku na ní bude aktivace. Ostatně, současné pluginy fungují skvěle včetně takových ikon na liště.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz