přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Oracle plánuje předat komunitě vývoj platformy Java EE

Oracle plánuje předat komunitě vývoj platformy Java EE

Java

Firma Oracle plánuje, že by další vývoj platformy Java EE předala komunitě. I nadále by se ho ale účastnila a zajišťovala podporu dosavadních i nových verzí platformy.


Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) je platforma jazyka Java určená především pro vývoj rozsáhlých podnikových aplikací a systémů. Podoba platformy se připravuje v komunitním procesu (Java Community Process, JCP), ale vývoj a podporu stále řídí společnost Oracle, která platformu získala v rámci akvizice firmy Sun Microsystems.

Nyní ale firma plánuje, že by i tento úkol předala komunitě a vývoj by se více otevřel. Řízení vývoje by probíhalo prostřednictvím neziskové organizace. Oracle se ale bude vývoje i nadále účastnit a zajišťovat podporu jak pro dosavadní, tak i budoucí verze platformy.

Nahoru

Příspěvky

Eduard Boldižár Oracle plánuje předat komunitě vývoj platformy Java EE
Eduard Boldižár 19. 08. 2017, 19:42:09
Odpovědět  Odkaz 
Snáď Oracle nekeca a skutočne to urobia ;) to bude potom najlepšia správa v tomto roku :)
Lukáš Jelínek Re: Oracle plánuje předat komunitě vývoj platformy Java EE
Lukáš Jelínek 19. 08. 2017, 20:00:15
Odpovědět  Odkaz 
Čichám v tom nějakou levárnu. Oracle tvrdí, že se "open source používá k vyhrožování (s cílem získat slevu na Oracle Database)", ale zároveň, že chce větší otevřenost. Tohle mi prostě nepasuje dohromady. Stejně jako mi to nepasuje dohromady s tím, co se řadu let okolo Javy děje. No, necháme se překvapit... ;-)

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog