přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Šéf IT v Mnichově: Není žádný přesvědčivý technický důvod pro návrat na Windows

Šéf IT v Mnichově: Není žádný přesvědčivý technický důvod pro návrat na Windows

Německo

Podle Karla-Heinze Schneidera, vedoucího IT na mnichovské radnici, není žádný přesvědčivý technický důvod k tomu, aby se město vrátilo k systému Windows a dalšímu proprietárnímu softwaru.


V poslední době sílí snahy vládnoucí koalice stran SPD a CSU v německém městě Mnichově, aby se město vrátilo od Linuxu a kancelářského balíku LibreOffice k proprietárnímu systému Microsoft Windows a balíku Microsoft Office. Město už přijalo experty na Windows, aby pomohli s vývojem řešení.

Karl-Heinz Schneider, vedoucí IT na magistrátu, však k návratu na Windows a Microsoft Office nevidí žádný přesvědčivý technický důvod. „Vyřešili jsme problémy s kompatibilitou a interoperabilitou tím, že na stanicích, kde se musí pracovat s dokumenty Microsoft Office z externích organizací, je k dispozici balík Microsoft Office, většinou virtualizovaný. (...) IT v Mnichově neví o žádných významných technických problémech se systémem LiMux a balíkem LibreOffice.“

Podle Schneidera politici ignorují doporučení konzultantů, aby se otevřený kancelářský balík používal „jako standardní“. Kristina Frank z CSU ale tvrdí, že „na většině pracovních míst v Německu i po celém světě se používá jiný klientský software. Linux může být pravou volbou pro mnoho uživatelů, ale ne pro Mnichov. (...) Náš LiMux v zásadě funguje, ale není efektivní ani intuitivní a jsou problémy, pokud musíte přidat jiný software, problémy s kompatibilitou.“

Nahoru

Příspěvky

Šéf IT v Mnichově: Není žádný přesvědčivý technický důvod pro návrat na Windows
xPakrikx 13. 03. 2017, 23:50:24
Odpovědět  Odkaz 
Jasne, vzdy sa najde dovod ak niekto chce vytrieskat z projektu co sa da a kupit si nejake nove auto... :/ Rovnako ako nase ministerstva ktore nakupuju 100 000 licencii a vyuzije sa s toho ani nie 1/10. Smutne ... cela politika a jej pohlad na IT svet (ze este vlastne nenapadlo protimonopolny urad zasiahnut... a zabudol som ono vlastne nic ine ako Windows neexistuje, takze nie je o com)
Šéf IT v Mnichově: Není žádný přesvědčivý technický důvod pro návrat na Windows
Tester2 16. 03. 2017, 22:10:57
Odpovědět  Odkaz 
Ja len nechapem naco si robili vlastnu distribuciu a preco nepouzivaju Ubuntu ako najrozsirenejsiu desktop distribuciu, ktora by im zabezpecila pravidelne aktualizacie a moderne graficke uzivatelske rozhranie.
Lukáš Jelínek Re: Šéf IT v Mnichově: Není žádný přesvědčivý technický důvod pro návrat na Windows
Lukáš Jelínek 16. 03. 2017, 22:24:52
Odpovědět  Odkaz 
LiMux vycházel původně z Debianu, protože v roce 2004 bylo Ubuntu teprve v plenkách. Navíc jako prostředí zvolili KDE 3.5, které tehdy zajišťovalo hladký přechod z Windows. Po přechodu na základ z Ubuntu bylo prostředí backportováno, protože v Kubuntu už bylo KDE 4. Jinak co se týká "moderního GUI" (tedy Unity), tak to je věc ryze subjektivní - spíše se dá říct, že ho uživatelé nechtějí, protože mnohem víc zabodovala prostředí Cinnamon a MATE, která jsou dost blízká tomu, co bylo ve Windows do verze 7 a koneckonců i v KDE.
Šéf IT v Mnichově: Není žádný přesvědčivý technický důvod pro návrat na Windows
Xerces 17. 03. 2017, 22:07:57
Odpovědět  Odkaz 
Kristina Frank by měla přestat pindat a začít makat. Úředník projde školením a kdyby měl psát na papír, tak bude psát papír. O operačním systému by měli rozhodovat admini a vývojáři. Uživatel může požadovat maximálně funkcionalitu určité aplikace.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz