přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Souboj webových prohlížečů skončil bez vítěze

Souboj webových prohlížečů skončil bez vítěze

Porovnání výkonu

Magazín VentureBeat vedle sebe v sadě testů postavil tři webové prohlížeče v aktuálních verzích. Jednoznačný vítěz není.


V magazínu VentureBeat se rozhodli otestovat, jak se tři různé webové prohlížeče v aktuálních verzích vyrovnají se sadou výkonnostních testů. Těmi prohlížeči byly Mozilla Firefox, Google Chrome a Microsoft Edge (testovalo se na 64bitovém systému Microsoft Windows 10 Pro). Žádný z prohlížečů nevyšel ze souboje jako jednoznačný vítěz. V různých testech to dopadlo různě, z osmi testů vyhrály Chrome a Edge třikrát a Firefox dvakrát.

Nahoru

Příspěvky

Souboj webových prohlížečů skončil bez vítěze
Lumpik 12. 09. 2015, 20:11:46
Odpovědět  Odkaz 
Nevim, kdo vyhral, ale vime, ze firefox je nejhorsi. ;-)
Re: Souboj webových prohlížečů skončil bez vítěze
Juraj Oravec 12. 09. 2015, 21:21:01
Odpovědět  Odkaz 
Zrovna mne Firefox umožňuje to o čo sa ostatným prehlidačom môže len snívať :)
Lukáš Jelínek Re: Re: Souboj webových prohlížečů skončil bez vítěze
Lukáš Jelínek 12. 09. 2015, 23:23:47
Odpovědět  Odkaz 
Nelze jednoznačně tvrdit, že je Firefox nejhorší, přestože zvítězil "jen" ve dvou testech. Jako nejzajímavější věc tam vidím to, že Chrome a Firefox nepropadly v porovnání s prohlížečem Edge, který je pro systém Windows 10 optimalizovaný (na rozdíl od obou zbývajících prohlížečů, které jsou psány multiplatformně) a Microsoft ho prosazuje před Internet Explorerem.
Souboj webových prohlížečů skončil bez vítěze
Jirka 14. 09. 2015, 15:56:31
Odpovědět  Odkaz 
Hmmm...

Pro mě je stále jasným favoritem Firefox, a to už od doby, kdy jsem ho propagoval nejvíc asi z toho důvodu, že je multiplatformní. Teď už x-tý rok funguju téměř výhradně na Linuxu a Firefoxu jsem zůstal věrný.

Co je ovšem skutečně katastrofa, to je údajná plánovaná "chromizace" Firefoxu. Jako by nebylo dost na překotném (a zcela zbytečném a samoúčelném) "vývoji", který jednak svévolně mění GUI k horšímu (onen příšerný Australis), jednak způsobuje průběžnou nekompatibilitu doplňků a nutí jejich vývojáře k neustálým opravám.

Celý Firefox u mě stojí a padá právě s volitelnými doplňky, kterými se jinak zcela obyčejný základ promění přesně v to, co mi vyhovuje. Velmi pochybuju, že Chrome by měl doplňky stejně rozsáhlé a kvalitní...

Chrome kromě toho nejspíš je a bude stejná špína jako IE (či onen jakýsi Edge) - úzké svázání s monopolisticky se chovajícím globalizátorem, šmírovací vlastnosti atd.

Nejrůznějším klonům FF nějak moc nevěřím - především co se týká kompatibility s originálními doplňky z FF a dále i ohledně udržování aktuálnosti. Nemyslím tím výše zmíněný "vývoj", ale např. sledování bezpečnosti, reakce na příp. chyby a jejich opravu.

Prostě s FF se to neubírá dobrým směrem, jak to na počátku vypadalo. Důvod jsem vůbec nepochopil...snad jen to, že každá dobrá myšlenka musí být po zásluze potrestána a dobrá věc potlačena, smetena a zničena.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz