přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, UKUI: prostředí inspirované Windows 7

UKUI: prostředí inspirované Windows 7

Ubuntu Kylin

Tvůrci linuxové distribuce Ubuntu Kylin vytvořili fork prostředí MATE. Jmenuje se UKUI a vypadá jako systém Windows 7.


Přestože už existuje velké množství desktopových prostředí, vznikají stále nová. Jedním takovým je i prostředí UKUI, které vzniklo v rámci linuxové distribuce Ubuntu Kylin jako fork populárního prostředí MATE. Poprvé se objevilo jako technologické preview ve verzi distribuce 16.10, v chystané verzi 17.04 už by mělo být výchozí (namísto dosud používaného prostředí Unity).

Chcete-li si prostředí vyzkoušet už nyní v běžném Ubuntu, můžete využít PPA (ovšem bez oficiální podpory).

Asi nejzajímavější na prostředí UKUI je jeho grafická podoba. Ta je vydatně inspirována systémem Microsoft Windows 7 (i když se nejedná o kopii) – je to vidět hlavně na dekoraci oken, systémové liště a souborovém správci (ten se zde jmenuje Peony a vychází ze správce Caja, který je součástí prostředí MATE).

Prostředí UKUI (zdroj: OMG! Ubuntu!) Prostředí UKUI (zdroj: OMG! Ubuntu!)

Nahoru

Příspěvky

Petr Valach UKUI: prostředí inspirované Windows 7
Petr Valach 15. 02. 2017, 00:13:30
Odpovědět  Odkaz 
V Cinnamonu si někdy dávám vzhled á la Windows (různé verze). Není to úplně bad. Když si člověk odmyslí konotaci na Widle, může to být i docela fajné.
Re: UKUI: prostředí inspirované Windows 7
fela 15. 02. 2017, 15:01:48
Odpovědět  Odkaz 
To ja zase mám IceWM v dizajne Win3.1 (včítane zatvárania okna kliknutím na ľavý horný roh) v podstate celú GTK2 tému... hádam sa dostanem aj kúprave pre GTK3...
UKUI: prostředí inspirované Windows 7
Filip Poloček 15. 02. 2017, 11:27:55
Odpovědět  Odkaz 
No, nevím, ono to připomíná spíše W8 a ty ikonky se taky příliš nepodobsjí. Nevím, kde mají tu inspiraci.
Re: UKUI: prostředí inspirované Windows 7
figura 15. 02. 2017, 13:33:35
Odpovědět  Odkaz 
Je to bleděmodrý, tak to jsou W7 :) Jinak samozřejmě souhlasím, to i Zorin OS vypadá víc jako Widle. Třeba zde: http://cdn.redmondpie.com/wp-content/uploads/2009/10/Windows7TransformationPackforUbuntuLinux_D38A/W7Ubuntu1.jpg
Re: Re: UKUI: prostředí inspirované Windows 7
nobody 15. 02. 2017, 21:28:48
Odpovědět  Odkaz 
uvadis odkaz na neoficialni transformacni balik ktery je stary 8let a ve stavajici verzi desktopu uz daaavno nefunguje...
zpravicka je pritom o oficialnim vzhledu UKUI desktopu, ktery bude navic vychozi v cinske verzi Ubuntu a logicky bude aktualne udrzovany...
UKUI: prostředí inspirované Windows 7
Pavel 15. 02. 2017, 15:41:45
Odpovědět  Odkaz 
Pro někoho kdo přechází z Windows to může být docela fajn. Já osobně, když jsem na Linuxu začínal jsem si nějak automaticky vybral prostředí Gnome, bylo prostě tenkrát hodně jiné, než Windows a to se mi líbilo, Windowsy mě prostě již nejak omrzely a uvědomoval jsem si jejich dopad na společnost. To samé platí i o OSXku, s kterým jsem také po filozofické stránce nesouzněl, byť je to Unix. Párkrát mě zaujalo i Kde a jiné prostředí, ale vždy jsem se po pár dnech vrátil ke Gnome, které mě osobně vyhovuje nejvíce. Naco předělávat Linux na podobu Windows, to už můžu rovnou u Windows zůstat a nepoužívat "náhražku".
Linux je plnohodnotný systém a jsem moc rád, že si jde svou cestou a není Windows moc podobný, byť poslední snahy Windows začínají hodně vykrádat nápady (nejen) z Linuxu....
Re: UKUI: prostředí inspirované Windows 7
nobody 15. 02. 2017, 21:34:04
Odpovědět  Odkaz 
zacal si rozumne, aby jsi to pak zahodil "nahrazkou" ;)
je to prave pro lidi co prechazeji, nebo jim chce nekdo s prechodem pomoci a protoze muze jit o nekoho (a casto prave jde) koho rozhodi i zmena barvy ikonky tak je tohle dobra/jedina pomoc...

"Naco předělávat Linux na podobu Windows, to už můžu rovnou u Windows zůstat"
to je kravina, klidne nekdo muze chtit ten vzhled, ale zaroven chtit svobodny system, svobodne programy, dostupne repositare a vse co GNU/Linux nabizi...

je to stejne zcestne, jako kdyz nekdo rekne vegetarianovi "proc jis sojovej/rostlinej "parek", to uz muzes jist rovnou normalni masovej parek" a je jedno jestli doda "stejne v tom masovem uz moc masa neni" ;)
Re: Re: UKUI: prostředí inspirované Windows 7
Pavel 16. 02. 2017, 18:39:25
Odpovědět  Odkaz 
"nekoho (a casto prave jde) koho rozhodi i zmena barvy ikonky tak je tohle dobra/jedina pomoc... "
Ano, to vím, proto jsem to psal. Bohužel jsou i tací, co mají Linux za "náhražku" a ti pak přejdou většinou zpět. Nepíšu že všichni, pár jsem jich zažil a pak na Linux akorát nadávali, kudy chodili, jak tam nejde přehrát ani blbá mp3, atd., atd.. VysvĚtlovat jim pak něco je marné, "už ví svoje" a všude to hlásají.

"to je kravina, klidne nekdo muze chtit ten vzhled, ale zaroven chtit svobodny system, svobodne programy, dostupne repositare a vse co GNU/Linux nabizi... "
Jasně na to můžu taky napsat, že je to kravina a proč by chtěl někdo jako ten vzhled? Mě osobně se třeba Vzhled Windows až tak nelíbí. Nejvíce se mi líbí Gnome :-) Vzhled je věc vkusu. Ale máš pravdu, někdo na Windows vzhledu může lpět a přitom prahnout po veškerých výhodách Linuxu (to nemyslím ironicky).

"je to stejne zcestne, jako kdyz nekdo rekne vegetarianovi "proc jis sojovej/rostlinej "parek", to uz muzes jist rovnou normalni masovej parek" a je jedno jestli doda "stejne v tom masovem uz moc masa neni" ;)"
Pokud jí vegetarián párek, tak to znamená že má na párek asi chuť - v tom případě si může dát opravdu normální párek :-D Nic zcestného na tom nevidím.

Každopádně, naco jíst náhražky z lepku?! Protože dost těchto náhražek jsou z lepku a dalších aditiv! Jsem i vegan, párky a jiné náhražky opravdu jíst nepotřebuji a nejím. Třeba náhražka sýra? Trochu to chutná jak sýr, to ano, ale nic, co bych musel mít, navíc plné tuku a aditiv... Neříkám, že si občas něco takového průmyslově zpracovaného nedám, můj jídelníček ale toto "jídlo" netvoří. Dávám vždy přednost celému komplexnímu přirozenému průmyslově nezpracovanému jídlu......

Jinak pro informaci, poslední roky je jídlo dost "trendy", takže být veg*, nebo RAW je pro určité lidi životní styl, chtějí se lišit, být jiní, kloužou po povrchu a časem se stejně zpět vrací, znám jich spoustu ve svém okolí. Těch opravdových z kterých to vychází z nitra, kde je to ryzí, je to jejich přirozenost, tak těch až zase tolik není. Osobně jsem ale i tak rád za každého, kdo se nepodílí na produkci živočišné výroby.
Re: Re: Re: UKUI: prostředí inspirované Windows 7
nobody 18. 02. 2017, 00:13:55
Odpovědět  Odkaz 
"někdo na Windows vzhledu může lpět a přitom prahnout po veškerých výhodách Linuxu"
to je prave ono, take jde o nekoho kdo proste nechce menit vzhled, z jakehokoliv duvodu...


"Pokud jí vegetarián párek, tak to znamená že má na párek asi chuť - v tom případě si může dát opravdu normální párek :-D Nic zcestného na tom nevidím."

sem vegetarian 20let a vegetarianskej parek (bez lepku) si klidne dam, pritom (pro me) logicky normalni ani nahodou... takze rozdil v chapani tohoto by to vysvetloval ;)
Re: Re: Re: Re: UKUI: prostředí inspirované Windows 7
pavel 18. 02. 2017, 18:47:53
Odpovědět  Odkaz 
Asi se neumím tak dobře vyjadřovat, hold něco myslím a pak když to napíšu, může to vyznít jinak...
Je fajn, že jsi Vegan a Linuxák k tomu, takové lidi mám rád, protože úplně každý, kdo nekonzumuje alespoň maso a navíc používá Linux má mé simpatie :-)
Ale nechápu (nebo možná spíš chápu :-), jak může být někdo Vegetarián tak dlouho a "nepostoupit dál"? Taky jsem byl Vegetarián hromadu let (ne tak dlouho jako ty), ale tak nějak jsem přirozeně nepil mléko, a postupem času odpadli i sýry a vajíčka, které jsem občas jedl, až jsem přešel na Vegan stravu, pak Raw a Fruit... pak už jsou jen šťávy a prána :-D
No, potloukám se spíš někde mezi Veganskou až Fruitariánskou stravou, jak kdy. Být abstinent je pro mě také samozřejmost, nedám si ani pivo, víno, nic (nějak mě to totiž ani nechutná a nikdy nechutnalo :-)
Jinak pokud vím, tak snad ve všech sojových párcích je pšeničná bílkovina - lepek a ta je i v Goody Foody, atd. (ale teď si nejsem 100% jistý, zda je to ve všech). Pokud znáš firmu, která vyrábí něco bez pšeničné bílkoviny, tak nahoď prosím tipy.
Takže pokud přejdeš na čistou Veganskou stravu, a k tomu vyřadíš ještě veškeré obiloviny/pečivo (pseudoobiloviny jsou OK - Quinoa, Pohanka,..) a soju, tak pak poznáš ten rozdíl ;-) Je to opravdu dost posun.

BTW: Nedávno mě pobavilo Tesco, chtěl jsem si koupit nějaké nové veganské výrobky (myslím označení VEGET/VEGI, nebo tak nějak), viděl jsem je tam úplně poprvé, hned vedle vegan sýrů Vegaline.... no a mrknu na složení a tam 2% vejce!!!!

To samé, když jsem si koupil RAW PALEO VEGAN tičinku od MaxSportu a ve složení byl MED! Když jsem kontaktoval výrobce a bavili jsme se o tom spolu, tak vyšlo na jevo, že nemá ani tucha, že do Veganské stravy nepatří ani med!

No, to jsem pěkně OT :-D
Re: Re: Re: Re: Re: UKUI: prostředí inspirované Windows 7
root 22. 02. 2017, 20:33:22
Odpovědět  Odkaz 
Já jsem Linuxák už od 6 let.Od 7 jsem jel i shell a byl jsem Linuxák se vším všudy. Maso jím a nenechám na něj dopustit.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz