přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Vláda schválila povinnost zavedení DNSSEC a rozšířila podporu IPv6

Vláda schválila povinnost zavedení DNSSEC a rozšířila podporu IPv6

IPv6

V případě DNSSEC se Česká republika stala pravděpodobně první zemí na světě, která se rozhodla pro povinné zabezpečení všech domén veřejné správy.


Vláda na svém včerejším zasedání přijala usnesení (bod 31), podle kterého musí do 30. června 2015 orgány veřejné správy zabezpečit všechny jimi držené domény technologií DNSSEC. Tato povinnost se bude vztahovat rovněž na všechny webové prezentace financované ze strukturálních fondů v novém programovém období 2014+. Tyto prezentace budou muset také podporovat IPv6, dochází tedy k rozšíření podpory IPv6 rovněž na vybrané prezentace soukromého sektoru.

V případě DNSSEC se Česká republika stala pravděpodobně první zemí na světě, která se rozhodla pro povinné zabezpečení všech domén veřejné správy.

Nahoru

Příspěvky

Petr Valach Vláda schválila povinnost zavedení DNSSEC a rozšířila podporu IPv6
Petr Valach 19. 12. 2013, 18:57:13
Odpovědět  Odkaz 
Otázka amatéra: A to je dobře nebo špatně?
Lukáš Jelínek Re: Vláda schválila povinnost zavedení DNSSEC a rozšířila podporu IPv6
Lukáš Jelínek 19. 12. 2013, 19:28:24
Odpovědět  Odkaz 
Jak se to vezme. Pokud se to stane záminkou pro další rozhazování peněz, tak špatně. Jinak ale dobře, hlavně DNSSEC. IPv6 bylo povinné už dřív, tato povinnost se plnila tak všelijak (třeba web justice.cz byl sice dostupný přes IPv6, ale dost to blblo; dneska už je to lepší).

Problém je také v tom, že zatím není úplně jasné, co přesně se schválilo. Když se odsud (https://apps.odok.cz/djv-agenda?date=2013-12-18) prokliknu na to usnesení, ohlásí to "Nepovolený přístup k dokumentu. Pro požadovaný dokument nemáte příslušná oprávnění."

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz