přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Vydán Firefox 4

Vydán Firefox 4

Byla vydána čtvrtá verze webového prohlížeče Mozilla Firefox.


Dlouho připravovaný prohlížeč Mozilla Firefox 4.0 je tady. Stáhnout si ho můžete samozřejmě i v češtině. Čtvrtá verze přináší spoustu novinek. Mezi ty nejzajímavější patří například nový javascriptový engine Jägermonkey (má být až šestkrát rychlejší než ten ve verzi 3.6), začlenění synchronizačního nástroje Firefox Sync, zavedení ochrany proti pádu aplikace při chybě v pluginu (např. Flash Playeru nebo Quicktime), nativní podpora pro WebM (s využitím HW akcelerace), různá nová a inovovaná API (HTML5 Forms APIAudio Data APIHTML History API atd.) nebo animace pomocí CSS Transitions. O dalších novinkách a změnách si můžete přečíst v poznámkách k vydání.

Nahoru

Příspěvky

Vydán Firefox 4
HB 24. 03. 2011, 07:55:10
Odpovědět  Odkaz 
Nevíte někdo, lze-li ho nainstalovat vedle Firefoxu řady 3.6 ?
Firefox 3.6 je ještě potřeba, protože podpora e-bankovnictví ještě "chvíli" nebude.
Lukáš Jelínek Re:Vydán Firefox 4
Lukáš Jelínek 24. 03. 2011, 13:24:21
Odpovědět  Odkaz 
Mělo by to jít. U instalací z balíčků je to složitější, ale při stažení obyčejného tar.bz2 archivu například z mozilla.com se dá čtyřka rozbalit kamkoliv a používat souběžně s verzí 3.6.
Re:Re:Vydán Firefox 4
HB 25. 03. 2011, 08:59:46
Odpovědět  Odkaz 
Díky !!!!
Re:Re:Vydán Firefox 4
XY 26. 03. 2011, 09:38:51
Odpovědět  Odkaz 
Zdravim,

me by spis zajimalo, jak v Debianu 6 spravne (ne jako noob :)) provozovat FF 3.6 vedle Iceweasel-u :)
Zkousel to nekdo? Me se to sice jakz-takz podarilo, ale nekdy jsou potize s profily, kdy do FF se nacte profil s Iceweasel, pak musim v Iceweasel pomoci -p vybrat FF-profil a pak se ve FF nacte 'posledni otevirany', tedy ten pro FF profil.
U FF -p zpusobi to, ze se nakonec neotevre FF s -p nazev_profilu, ale Iceweasel :-(, proto FF s -p nespoustim, jedine bez tohoto parametru :))
Dva problémy.
HB 28. 03. 2011, 09:08:04
Odpovědět  Odkaz 
1. Jelikož má KB(elektronické bankovnictví) podporovanou verzi SUN Java, tak při pokusech s FF4 mi to hlásilo, abych si nainstaloval Javu verze SUN jelikož FF4 má vlastní verzi rychlejší verzi Javy :-( (holt musím si počkat na oficiální podporuod KB).

2. Naštěstí jsem si zazálohoval ~/.mozilla/ tak jsem se mohl vrátit k FF 3.6.x. FF4 použije původní profil FF3.6.x . Ví někdo jak ukočírovat dva nezávislé profily bez šachování s linkami (ln -s) nebo přejmenováanim profilu před spuštěním?

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz