přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Hledám chybu: nelze hromadně upravit nebo přehrát mp3

Hledám chybu: nelze hromadně upravit nebo přehrát mp3

Před časem jsem si nahrál z internetových rádií několik stovek písniček. Dnes mám problém s jejich správou.


Darovanému koni na zuby neto.. ale...

Pro nahrávání z internetových rádií existuje pár pěkných programů a udělají spoustu věcí za vás, psali jsme o nich v článku Poslech a nahrávání internetových rádií v Linuxu. Jenže má to jednu podstatnou chybu - soubory nemají vyplněné popisky. To je hlavička, kde je napsáno jméno interpreta, název skladby, číslo skladby na disku (haha), žánr, rok a další věci. Hlavičky jsou minimálně ve dvou generacích a několika variantách.  Moje soubory nemají nic z toho vyplněné, jméno interpreta a název skladby je pouze ve jménu souboru.

$ mp3info Stan\ Getz\ *
Stan Getz - Desafinado.mp3 does not have an ID3 1.x tag.
Stan Getz - Desafinado (Off Key).mp3 does not have an ID3 1.x tag.
Stan Getz - Doralice.mp3 does not have an ID3 1.x tag.
Stan Getz - How Insensitive.mp3 does not have an ID3 1.x tag.

Když začal mrznout Audacious a následně byl sestřelen i s celým X serverem, protože sežral všechnu paměť a zaplnil odkládací oddíl, přešel jsem na Music player daemon. Když OoM killer začal zabíjet i jeho, já jsem začal študovat logy, abych zjistil, co se děje. Nezjistil jsem nic, nahlásil jsem chybu v Audacious, kde ji hned zavřeli jako wontfix, protože šlo o starou verzi - novou jsem v RPM balíčku nikde nenašel a následně jsem raději využil doporučení vývojářů, abych je se starou verzí neotravoval.

Zkoušel jsem další přehrávače, až jsem zakotvil u výborného Exaile. Bylo by vše ok, jenže když jsem jej nechal vytvořit sbírku, hádejte, co se stalo. :-( Soubory vybrané přímo z disku a natvrdo vložené do playlistu přehrál bez problémů - ale úplně ty stejné není schopen zpracovat - stejně jako ostatní programy.

Nový systém, staré problémy

Nainstaloval jsem Mandriva Linux 2010 a ve zrychleném řízení jsem projel celé kolečko znovu. Mám o favorita navíc. :-) Amarok sice nepadne, ale za celou noc zvládl naindexovat pouze osm procent mé hudební sbírky (cca 150 GB) - moc ji nerozšiřuji, na jaře to zvládal v řádu hodin.  MPD sestřelen, Audacious sestřelen, dál jsem nezkoumal.

Zkusil jsem mptrojky otagovat. EasyTag načítá ihned celý adresář, jakmile do něj vstoupíte. Sestřelen, nestihl jsem ho zabít dříve než OoM killer, paměť na swapu skákala po padesátkách megabajtů a protože mám jen asi 1 GB, nestihl jsem to. Podruhé jsem vybral jen dvacet souborů a zkusil jsem to znovu. Load 100%, swap se začal plnit. Tentokrát jsem to těsně stihl a sejmul jsem ho sám.

Pachatel neznámý

Která knihovna přesně je za tohle zodpovědná? Používají ji všechny programy. Setkali jste se s tím někdy taky? Až zjistím víc, pokusím se to nějak nahlásit... jde tedy podle mého názoru o to, že přeteče paměť. Příčinou by mohlo být to, že knhovna nepočítá s tím, že není vyplněn žádný tag. Ale to je pouze můj dohad, nevím, jak zjistit víc.

V záznamech není během divoké alokace paměti nic, po sejmutí samozřejmě různě barvité hlášky.

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz