přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Humble Indie Bundle: Osmos

Humble Indie Bundle: Osmos

osmos.png

Po delší době další blogpost o hře z Humble Indie Bundle #2.


Osmos byla hra, kvůli které jsem celý balíček kupoval. Princip hry je natolik jednoduchý, že je až s podivem, že je hra extrémně hratelná. Navíc vás celou hrou provází úžasný soundtrack, díky kterému se opravdu cítíte jako malá buňka v 2D prostoru (neptejte se mě, jak je to možné, zkuste to).

Na začátku každé úrovně jste malá buňka a vystřelováním malých částí sama sebe se pohybujete v 2D prostoru, kde jsou další buňky, když se dvě buňky setkají, ta větčí pozře tu menší a samozřejmě se náležitě zvětší. Ze začátku se ostatní buňky nepohybují, nebo se pohybují chaoticky, později se setkáváte s inteligentními buňkami, které je opravdu těžké dostat. Speciálním případem jsou buňky z antihmoty. Když se potkají dvě antibuňky, vše funguje jako obvykle, když se ale potká obyčejná buňka (třeba ta vaše) s antibuňkou, začnou se obě zmenšovat, protože obyčejná hmota a antihmota se navzájem eliminují. Přežije pak ten, kdo byl na začátku větší, ale je samozřejmě náležitě oslaben.

Na začátku každé úrovně máte nějaký úkol, stát se největším ze všech, stát se obrovským (což je skoro totéž), nebo pohltit konkrétní buňku (případně buňky). Ale co budu povídat...

Nezapomeňte, že dnes vyšel další Bundle.

Nahoru

Odkazy

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Miroslav Hrončok

Miroslav Hrončok

Linux používám od roku 2004, aktivně se o něj zajímám od roku 2007, kdy jsem napsal svůj první článek pro LinuxEXPRES. Od roku 2009 jsem pracoval pro Liberix jako redaktor LinuxEXPRESu, od roku 2011 do konce roku 2012 jako jeho šéfredaktor. Nyní pracuji v Red Hatu, kde rozšiřuji distribuci Fedora o nové balíčky. Zároveň studuji na FIT ČVUT, kde se zabývám 3D tiskem a vyučuji několik předmětů. Spoluorganizuji pražskou konferenci LinuxDays a aktivně se účastním mnoha dalších českých linuxových akcí, jako přednášející nebo jako výpomoc.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: Xfce

| blog