přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Jaký byl LinuxAlt 2012 mýma očima

Jaký byl LinuxAlt 2012 mýma očima

linuxalt.png

Dnes skončil další ročník LinuxAltu, jedné z nejdůležitějších linuxových akcí v ČR. Pro brněnský Red Hat to je taky významná akce, protože je hlavním partnerem, máme tam vždy řadu přednášek a taky stánek jak Red Hatu, tak Fedory.


Dnes skončil další ročník LinuxAltu, jedné z nejdůležitějších linuxových akcí v ČR. Pro brněnský Red Hat to je taky významná akce, protože je hlavním partnerem, máme tam vždy řadu přednášek a taky stánek jak Red Hatu, tak Fedory.

O stánek Fedory jsme se starali opět já a Jarda Řezník. Už jsme taková dvojka v modrém. Ksichty profláklé na každé linuxové akci. :-)

Počet lidí byl letos nic moc. Loni došlo přes 500 lidí. Letos byl první den slabý, prý došlo jen 200. Druhý den, který vždy býval slabší, to letos zachraňoval. Celkový počet tak tedy údajně byl mezi 400-500 návštěvníky.
Myslím, že velkou zásluhu na slušné návštěvnosti druhého dne měla přednáška Mira Hrončoka o 3D tiskárně, která byla lákadlem letošního ročníku. 3D tiskárny jsou prostě in. Dobrou zprávou je, že Miro pracuje na tom, aby dostal všechny nástroje pro 3D tisk do Fedory. Fedora by se tak stala první distribucí, která tyto nástroje obsahuje. V plánu je taky 3D print SIG (Special Interest Group), takže Fedora může být brzo pro 3D tiskaře velmi dobrou platformou.

My s Jardou jsme měli přednášku o tom, jak přispívat do Fedory. Jelikož začínala ve stejný čas jako Mirova přednáška, očekávali jsme minimum lidí. Byli jsme ale nakonec docela překvapení. Dorazilo jich více než 30. Opět jsem byl příjemně překvapený počtem uživatelů Fedory mezi návštěvníky konference. Brno je v tomto hodně specifické i díky pobočce Red Hatu. Nicméně není to jen Brno, příjemně mě v tomto ohledu v nedávné době překvapily i Praha a Ostrava.

Co mi nevyšlo, byl nákup plyšového Tuxe. Chystám se už nějaký čas jednoho koupit a ani tentokrát mi to nevyšlo, protože byly vyprodaní dříve, než jsem se rozhoupal. Naopak prodej k knih se příliš nehýbal. Přece jen elektronické knihy jsou na vzestupu a ty se kupují jinde než na konferencích.

LinuxAlt je za námi a další významnou linuxovou akcí v Brně bude Developer Conference, která bude na konci února.


Autor: Lukáš Tinkl

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog