přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, PClinux.cz - počítače s Linuxem

PClinux.cz - počítače s Linuxem

Připravil jsem pro linuxové uživatele stránky, které by jim měly pomoci při výběru toho pravého dodavatele linuxového počítače.


V prosinci jsem pracoval na stránkách PCLinux.cz, od začátku ledna jsou v neveřejném provozu. Za tu dobu jsem získal zpětnou vazbu, stránky zlepšil a rozšířil.

O čem tyto stránky vůbec jsou? Asi každý člověk, který se zajímá o Linux mi dá za pravdu, že koupit dnes kvalitní počítač s předinstalovaným Linuxem není žádná hračka. Mnoho prodejců počítačů instaluje na počítače Linux jen kvůli snížení ceny. Už je nezajímá, jak si s ním poradí zákazník. Většinou se spíše předpokládá, že si tam zákazník nainstaluje stejně pirátskou verzi Windows. Proto se můžeme setkat s počítači, které zákazník získá s prakticky nepoužitelnou linuxovou distribucí nebo které jsou bez systému s přiloženým instalačním CD. Pro zákazníka, který má o Linux opravdu zájem, je to velký podraz. Proto vznikly tyto stránky. Mají za úkol poskytnout uživateli seznam prověřených prodejců počítačů, kteří nabízejí solidní linuxové počítače, prodejců, kteří neprodávají počítače s Linuxem jen kvůli tomu, že tím sníží cenu počítače o několik tisíc, ale kvůli tomu, že věří, že Linux může být pro jejich zákazníky užitečný systém.

Stránky obsahují také fórum, kde si mohou uživatelé vyměnovat zkušenosti s jednotlivými prodejci. To by mělo ještě více zájemcům o linuxový počítač usnadnit výběr toho pravého dodavatele.

Doufám, že tyto stránky pomůžou nejednomu uživateli při výběru počítače a zaplní mezeru na českém linuxovém internetu, protože ucelené informace tohoto typu jsem nikde dosud nenašel.

PCLinux.cz bude i nadále procházet vývojem. Mám v plánu pár zajímavých vylepšení a taky jsem otevřený jakémukoliv návrhu na vylepšení. Velmi rád také uvítám tipy na nové prodejce do seznamu.

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Jiří Eischmann

Jiří Eischmann

(*1984) studoval na VŠE a Memorial University of Newfoundland. Je členem GNOME Foundation. Podílel se na knihách o Mandriva Linuxu a Ubuntu a momentálně pracuje ve společnosti Red Hat jako manažer zodpovědný za vývoj desktopových aplikací a je Fedora ambasadorem pro ČR. Ve volném čase se věnuje sportu a cestování.


  • Distribuce: Fedora
  • Grafické prostředí: GNOME

| proč linux | blog