přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, René Baran

René Baran

Scientific Linux - dobrá volba pro desktop

sl_tux.png

Mé začátky s linuxem, když nepočítám období studia, jsou spojeny s distribucí Red Hat (5.1, později 6.x). Snad proto mám k této distribuci vřelejší vztah než k těm ostatním. Tím však neupírám jejich kvalitu.


 

UMTS modem Huawei K3765 na SalixOS

salixos_logo_le.jpg

Před nějakým časem jsem prováděl zásadní změny co se týče používání linuxové distribuce na desktopu a připojení k síti Internet. Zaměnil jsem CentOS s GNOME za SalixOS s Xfce a připojení přes CDMA (AxessTel MV110H) od O2 za 3G Internet (Huawei K3765) od Vodafone. Že to budou větší změny jsem očekával, ale dosti mne překvapil problém s připojením k Internetu pomocí GSM/UMTS modemu na Slackware.


 

Tvorba instalačních balíčků v Linuxu

ikonka.png

Programujete v Linuxu a potřebujete vytvořit instalační balíček, který je nezávislý na typu linuxové distribuce? Na první pohled se zdá tato otázka možná absurdní. Přesto řešení existuje.


 

Novell GroupWise Client na Ubuntu

logogwcl.png

Před pár dny jsem potřeboval na Ubuntu v zaměstnání zprovoznit Novell GroupWise Client. Bohužel na webu Novella jsou pouze verze pro Windows a SuSE linux. Hledal jsem a zkoušel, až jsem "dozkoušel" ;-)


 

Tvorba vlastní live distribuce Linuxu

babytux.png

Skutečnost, že je na trhnu více linuxových distribucí není žádnou novinkou ani pro úplného začátečníka. Ovšem o postupu jak si vytvořit vlastní distribuci se ví méně. Přitom dnes jde již o poměrně jednoduchou záležitost. Dovolte mi zde v krátkosti uvést základní postup, jak takovou vlastní linuxovou distribuci vytvořit.


 
1 2 3 4   Následující   ››

Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

René Baran

René Baran

René Baran (*1972) vystudoval pedagogickou fakultu JCU v Českých Budějovicích obor "Výpočetní technika a informatika". Ve volném čase se věnuje sportu, četbě, hudbě, programování a fotografování.


  • Distribuce: Debian / Mint
  • Grafické prostředí: MATE

| proč linux | blog