přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Ubuntu

Ubuntu

Můžete ho milovat, můžete ho nenávidět, ale to je tak jediné, co můžete dělat s faktem, že Ubuntu je fenomén. Zdá se, že Ubuntu je všude - zapnete počítač - je tam Ubuntu. Otevřete ledničku - je tam Ubuntu. Ubuntu je důležitým tématem LinuxEXPRESu. Připravili jsme pro vás speciál článků věnovaných právě tomuto systému.

Kupte si knihu věnovanou Ubuntu na obchod.liberix.cz - podpoříte vývoj a překlady Ubuntu.

GNOME 2.28 - Velký podzimní úklid a příprava na GNOME 3

gnome.png

Jak jsem na jaře avizoval, GNOME 2.28 není o převratných novinkách pro uživatele, ale jde spíš o úklid v kódu knihoven a programů a o přípravu přechodu na GNOME 3. Přesto se několik zajímavých vylepšení našlo a také se rýsují technologie, které budou formovat GNOME 3.


 

Nový web Mozilla.cz je online

Dnes byl spuštěn nový web Mozilla.cz.


 

AptUrl: Instalace balíčků v Ubuntu přímo z prohlížeče

ubuntu.png

Už jste někdy přemýšleli o tom, že instalace programů ze zdrojů softwaru v Ubuntu je příliš složitá a potřebovala by vylepšit? Ačkoli je instalace programů ze zdrojů asi tím nejjednodušším způsobem instalace softwaru vůbec, existuje možnost, jak ji uživatelům ještě zjednodušit. Tou možností je malý prográmek jménem AptUrl, který sice nepřináší žádnou revoluční změnu v instalaci softwaru v Ubuntu, ale uživatelům může mnohdy ušetřit pár kliknutí a nedorozumění.


 

VÝZVA: Určete podobu knihy a DVD Ubuntu 9.10 CZ!

Po vydání první české knihy o Ubuntu nazvané "Ubuntu 8.10 CZ Praktická příručka uživatele Linuxu" (nakladatelství ComputerPress) je zde výzva, určená všem uživatelům, kteří s českou edicí distribuce Ubuntu mají určité zkušenosti a mohou tak psát připomínky k přípravě aktuální verze tohoto titulu zaměřeného na českou verzi linuxové distribuce Ubuntu 9.10.


 

Recenze: Ubuntu Netbook Remix

eee.jpg

Ubuntu Netbook Remix (zkráceně UNR) je, jak již jeho samotný název naznačuje, remix (tedy speciálně upravená verze) Ubuntu určený pro použití na tzv. netboocích - malých noteboocích, jejichž éru odstartovala firma Asus se svým EEE. Za UNR stojí přímo společnost Canonical (komerční sponzor vývoje Ubuntu), jejíž představitelé jsou si moc dobře vědomi důležitosti této části počítačového trhu jak pro Ubuntu, tak pro Linux jako takový.


 

Red Hat krizi nepociťuje, Švýcarsko chce open source

dvatydny.gif

Red Hat i nadále roste, krize nekrize. Švýcarští politici tlačí open source do státní administrativy. Wikipedia bude mít i video. CrossOver 8.0. Alien Arena 2009. Zdrojové kódy WebOS uvolněny. „Stodolarový“ systém na staré počítače. Ultimate Edition 2.2.


 

Jak v Linuxu pohodlně připojit USB modem pro ADSL

ubuntu.png

Zkuste se uživatele Linuxu zeptat na jejich černé linuxové můry. Neodpovědí-li vám hned, zmiňte USB modem. Možná se chytnou a USB modem třeba odsoudí jako něco, co by mělo být trestné prodávat. Přeci jen, českých návodů na jejich zprovoznění je pomálu a když už jsou, začátečník si s nimi mnoho neporadí.


 
‹‹   Předchozí   10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   Následující   ››

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz