přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Chrome začíná varovat před nezabezpečeným přístupem

Chrome začíná varovat před nezabezpečeným přístupem

Chrome

Webový prohlížeč Google Chrome (a open-source varianta Chromium) začíná varovat uživatele, pokud si zobrazí web přes nešifrovaný nebo sice šifrovaný, ale špatně nastavený přístup.


V prosinci 2014 ohlásil bezpečnostní tým prohlížeče Google Chrome, že má v plánu označovat nešifrovanou komunikaci (obyčejným protokolem HTTP) jako nebezpečnou – a totéž by se mělo týkat i špatně nastavené komunikace HTTPS. Nyní nastává ten čas: Chrome (a samozřejmě i Chromium) od verze 53 začíná uživatele varovat.

Zatím je to první fáze, kdy bude varovný symbol šedý (weby budou označeny jako „pochybné“). Ve druhé fázi symbol zčervená (weby budou označeny jako „nebezpečné“), ve třetí se přestanou označovat weby se správně nastaveným HTTPS (protože už to bude zcela běžné).

Chrome 53 obsahuje i další změnu ohledně HTTPS: u EV certifikátů je označení držitele certifikátu zobrazeno zeleně na bílém pozadí, aby bylo čitelnější.

Nahoru

Příspěvky

Flash 23 pro linux od adobe
. 6. 09. 2016, 15:54:21
Odpovědět  Odkaz 
Flash z vedlejší koleje 11.2 povýšen na 23 beta.

http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer.html

Co se tomu Adobe stalo ?
Lukáš Jelínek Re: Flash 23 pro linux od adobe
Lukáš Jelínek 6. 09. 2016, 17:48:37
Odpovědět  Odkaz 
Asi se tonoucí stébla chytá. Snahy se úplně Flashe zbavit sílí čím dál víc a Adobe zkouší všechno možné, aby ho udrželo. Jinak přijde o slušný kšeft z těch nástrojů, které na něj má nabalené.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz