přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Intel už chystá novinky pro Linux 3.17

Intel už chystá novinky pro Linux 3.17

Linux

Ano, čtete dobře. Přestože ještě nebyla vydána verze 3.15 a jen pár dní je otevřeno začleňovací okno 3.16, firma Intel již připravuje novinky pro verzi 3.17.


Verze 3.15 linuxového jádra ještě stále nebyla vydána (aktuálně je rc8), začleňovací okno připravované verze 3.16 bylo otevřeno před pár dny, ve firmě Intel ale už hledí k verzi, která je daleko za horizontem: 3.17. Firemní Open-Source Technology Center připravilo balík změn, které mají putovat právě do zmíněné vzdálené verze.

Implementace se týká grafiky a kromě jiného přidává podporu RPS/Turbo pro čtrnáctinanometrovou platformu Cherryview (její uvedení na trh se plánuje na srpen letošního roku). Základní podpora této platformy byla implementována již do Linuxu 3.15. Mezi další změny z balíku patří podpora PPGTT u procesoru Valleyview a mnoho drobných vylepšení a oprav.

Nahoru

Příspěvky

Intel už chystá novinky pro Linux 3.17
PL 8. 06. 2014, 11:26:09
Odpovědět  Odkaz 
Tuší někdo, jak je to s kontrolou kódu od Intelu a podobných velkých korporací, co přidávají do jádra své části a spolupracují s NSA? Dělá se nějaký např. audit backdoorů apod. před implementací do jádra?
Intel už chystá novinky pro Linux 3.17
gamov 9. 06. 2014, 08:33:36
Odpovědět  Odkaz 
kod je rozsiahly a tato kontrola sa neda urobit narychlo.
Intel už chystá novinky pro Linux 3.17
Vlado 9. 06. 2014, 10:09:13
Odpovědět  Odkaz 
Intel nepotrebuje pridávať do jadra backdoory, bolo by to príliš okaté. Na sledovanie jej stačí uzavretý firmware vo wifi a sieťových kartách, prípadne microcode priamo v procesoroch.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog