přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Novým ředitelem Mozilly bude Chris Beard

Novým ředitelem Mozilly bude Chris Beard

Mozilla

Do křesla ředitele Mozilla Corporation usedne Chris Beard, jenž se významně podílel na startu prohlížeče Firefox. Pozice byla prázdná od dubna, kdy po pouhých devíti dnech ve funkci rezignoval Brendan Eich.


Mozilla Corporation byla opět několik měsíců bez ředitele, když Brendan Eich (jenž nastoupil do funkce také po několikaměsíčním „bezvládí“; dřívější CEO Gary Kovacs odešel už v roce 2013) vydržel na této pozici pouhých devět dní a poté rezignoval kvůli tlaku, kterému byl vystaven kvůli svým kontroverzním postojům.

Nyní do ředitelské funkce nastupuje kanadský manažer Chris Beard. Podobně jako jeho předchůdce, také Beard v Mozille působí již řadu let. Vedl zde řadu významných projektů, z nichž zřejmě nejvýznamnějším byl start webového prohlížeče Mozilla Firefox. Zhruba v posledním roce (do letošního dubna) se sice přímo neúčastnil provozu firmy (působil v investiční společnosti Greylock Partners), nicméně stále zůstával poradcem Mitchell Baker.

Nahoru

Příspěvky

Novým ředitelem Mozilly bude Chris Beard
ferri 29. 07. 2014, 06:27:33
Odpovědět  Odkaz 
... kvůli svým kontroverzním postojům.
To, že niekto obhajuje tradičnú rodinu (muž a žena) a prispeje na to aj organizácii, ktorá sa stará o presadzovanie tohto postoja, je už aj v Čechách kontroverzný postoj. Nuž potom nech žije Gayzilla.
Lukáš Jelínek Re: Novým ředitelem Mozilly bude Chris Beard
Lukáš Jelínek 29. 07. 2014, 10:15:15
Odpovědět  Odkaz 
Kontroverznost je třeba vždycky chápat v daném kontextu. Pokud má s něčími výroky či postoji problém významnější skupina lidí, považují se za kontroverzní, bez ohledu na to, do jaké míry jsou "správné" či nikoli. A u organizace/firmy, jako je Mozilla, se tohle posuzuje podle poněkud přísnějších měřítek, vzhledem k tomu, s jakým posláním byla založena.
Re: Re: Novým ředitelem Mozilly bude Chris Beard
ferri 29. 07. 2014, 11:55:50
Odpovědět  Odkaz 
Ide aj o to, ako veľmi je už daná spoločnosť zdegenerovaná.
Len krátky príklad.
V čase, keď vrcholilo odvolávanie dotyčného pána kvôli jeho postoju, bežalo na fedoraforum.org vlákno k tejto téme. Ako jediný som sa ho zastal s tým, že čo je nemorálne na tom, keď niekto obhajuje práva tradičnej rodiny. Okamžite bol môj príspevok odstránený s tým, že nemám správny politický názor k tejto problematike.
Ešte v ten deň som prešiel na openSUSE.
Na forums.opensuse.org bežala tiež podobná diskusia. Boli tam bez problémov príspevky za aj proti a nikto nikoho neobmedzoval.
Re: Novým ředitelem Mozilly bude Chris Beard
Marek H. 29. 07. 2014, 12:04:04
Odpovědět  Odkaz 
Jak jste přišel na názor, že je to v Čechách kontroverzní postoj. Tlaky na odstoupení snad byly ve firmě Mozilla Corporation, tj. USA.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz