přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, NVIDIA končí s vývojem ovladačů pro 32bitovou architekturu

NVIDIA končí s vývojem ovladačů pro 32bitovou architekturu

NVIDIA

Firma NVIDIA oznámila, že už nebude vyvíjet ovladače pro 32bitovou architekturu. Poslední verzí bude 390.


Nad podporou 32bitové architektury x86 se stahují mračna. Tvůrci linuxových distribucí postupně přestávají vydávat instalační obrazy pro tuto architekturu a nově se k ukončení podpory přidala také firma NVIDIA. Nebude už vyvíjet ovladače pro tuto architekturu.

Poslední verzí s podporou 32 bitů bude 390. Pak se budou ještě rok vydávat bezpečnostní aktualizace, ale nové funkce, výkonnostní vylepšení a podpora nového hardwaru už se budou týkat jen 64bitové architektury. Reálné dopady by měly být minimální, všechny desktopové počítače s procesory x86 prodávané v posledních cca 5 letech už 64 bitů podporují a do těch starších zase nelze instalovat nové grafické karty, u kterých by bylo použití novějších ovladačů nezbytné.

Nahoru

Příspěvky

NVIDIA končí s vývojem ovladačů pro 32bitovou architekturu
Radim 24. 12. 2017, 00:33:13
Odpovědět  Odkaz 
Slava uzavrenemu software. At zije konzumerismus, vzdyt kazdy uz nejmene kedenkrat kupoval novy PC od dob 32bit a velmi radi zase koupime dalsi!
NVIDIA končí s vývojem ovladačů pro 32bitovou architekturu
tomi71 24. 12. 2017, 22:01:08
Odpovědět  Odkaz 
Nie je potreba pokračovať vo vývoji. Je to logické. PC s 32bit architektúrou nepotrebuje najnovšie grafické karty a ani ovládače na najnovšie hry. Potrebuje len nejako žiť. Zaoberať sa vývojom kvôli pár stovkám experimentátorov nemá zmysel. Chvala bohu.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog