přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+

Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+

Remix OS

Desktopový operační systém Remix OS končí. Firma Jide, která ho vyvíjela, se soustředí na podnikový sektor. Končí i zařízení Remix IO a IO+, peníze z crowdfundingu firma vrátí.


Remix OS je operační systém založený na Androidu a vyvíjený pro desktopové prostředí firmou Jide. Je k dispozici pro architektury ARM a x86, využívá linuxové jádro a další otevřené komponenty (stejně jako Android), sám o sobě je však uzavřeným, proprietárním softwarem. Hlavním přínosem systému je možnost snadno spouštět aplikace pro Android na běžných osobních počítačích s architekturou x86, která je zdaleka nejrozšířenější.

Aplikace pro Android lze spouštět i jinými způsoby. Jedním z nich je Anbox, umožňující víceméně bezešvé spouštění v Linuxu, zatím je ale ještě velmi syrový.

Nyní firma Jide ohlásila, že s vývojem Remix OS končí. Chce se soustředit na vývoj pro podnikový sektor. Ukončení vývoje se nedotkne jen Remix OS, ale také zařízení Remix IO a Remix IO+, jejichž výroba byla financována i prostřednictvím crowdfundingové kampaně na Kickstarteru. Vybrané peníze firma slibuje vrátit.

Nahoru

Příspěvky

Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+
Lukáš Grásgruber 19. 07. 2017, 10:08:46
Odpovědět  Odkaz 
Remix OS vypadal velmi nadějně, ale ztratil perspektivu poté, co se objevily plány Google na zavedení nativní podpory Android aplikací v Chrome OS založeném na linuxovém jádře a open source projektu Chromium. Google podporu Android aplikací v Chrome OS postupně zavádí na vybraných zařízeních a my ji právě v redakci IT Systems testujeme v betaverzi.
Naše první zkušenosti s Android aplikacemi na Chrome OS jsou převážně pozitivní, ale je zřejmé, že jak Google, tak i vývojáře aplikací čeká ještě hodně práce. V některých ohledech (např. možnosti práce v oknech) byl totiž Remix OS pokročilejší než je zatím Chrome OS. Pro chromebooky a chromeboxy ale bude zpřístupnění obrovského množství populárních Android aplikací velmi vítaným oživením a rozšířením jejich možností.
Brzy přineseme více informací jak na webu SystemOnLine.cz, tak i zde na LinuxEXPRES.cz.
Re: Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+
nobody 19. 07. 2017, 15:25:24
Odpovědět  Odkaz 
ses si jistej ze ChromeOS je zalozen na Chromium a neni to spis na Chrome? ;)
a na Chromium je zalozen ChromiumOS... https://www.chromium.org/chromium-os
Lukáš Jelínek Re: Re: Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+
Lukáš Jelínek 19. 07. 2017, 17:06:49
Odpovědět  Odkaz 
Chrome je založen na Chromiu. Tedy Chrome OS je založen na Chrome a tím pádem (tranzitivně) i na Chromiu ;-)
Re: Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+
Praha 19. 07. 2017, 18:21:48
Odpovědět  Odkaz 
a je skutecne nutne, pro spusteni programu psaneho v jave, vyvyjet system psany v jave, aby se v nem mohly spoustet programy psane v jave?
Re: Re: Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+
Lukáš Grásgruber 20. 07. 2017, 12:04:28
Odpovědět  Odkaz 
Není nutné mít další systém, ale pro naprostou většinu uživatelů je důležité, aby mohli přistupovat k oblíbeným službám, aplikacím a obsahu z jednoduchého a stabilního prostředí. Právě proto stále roste podíl mobilních zařízení na přístupu k internetovým službám a celkově podíl na počtu koncových IT zařízení. Právě proto se stává nejrozšířenějším operačním systémem na koncových zařízeních Android, přes všechna svá omezení a nedostatky.
Remix OS měl ambice dostat Android na zařízení s velkou obrazovkou, ovládaná klávesnicí a myší. Pro Jide to bylo příliš velké sousto už proto, že šli proti strategii Google, která ovšem dlouho nebyla jasná. Jinak ale měli šanci, protože Windows se uvedenému požadavku jednoduchého prostředí usilovně vzdalují. Přitom ale stále těží z obrovského náskoku v množství aplikací a jejich uživatelů.
Google se nyní pokusí tuto výhodu smazat integrováním Androidu do Chrome OS. Věřím, že pro vývojáře mobilních aplikací začne být brzy velmi důležité tohle:
https://developer.android.com/topic/arc/index.html
Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+
Praha 21. 07. 2017, 10:48:17
Odpovědět  Odkaz 
na MeeGo slo spoustet aplikace pro android, sice je to aplikace na aplikaci, ale podstatne cistsi reseni, nez ohybat android, vztyt jednoduzsi a ucelnejsi je pouzit plnohodnotny OS, coz je obrovska vyhoda predevsim pro ruzny pripojovany HW a o uplne kontrole nemluve, remix os byl v tomto naprostym plytvanim silami a zdroji a byl predem odsouzen k zaniku
Remix OS končí, s ním i zařízení Remix IO a IO+
Bloom 14. 09. 2017, 23:19:11
Odpovědět  Odkaz 
Najde se ještě někdo kdo jim na kampaň Remix IO na Kickstarteru přispěl? Já jo a poslali e-mail že budou vracet peníze, ale zatím nic. Co můžu podniknout?

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz