přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, RemoteEdge přinese prohlížeč Edge na Linux

RemoteEdge přinese prohlížeč Edge na Linux

Microsoft Edge

Firma Microsoft představila novou službu RemoteEdge, která umožní spouštět webový prohlížeč Microsoft Edge i na systémech, kde nativně běžet nemůže – včetně Linuxu.


Na konferenci Microsoft Edge Web Summit představila společnost Microsoft svou novou službu RemoteEdge, která umožní spouštět webový prohlížeč Microsoft Edge i na systémech, kde nativně běžet nemůže – tedy i na úplně odlišných systémech, zejména Linuxu a Apple OS X.

Aplikace poběží v cloudu Azure a bude pomocí technologií HTML5 streamována do moderních webových prohlížečů. Vývojáři webů a webových aplikací tak budou moci testovat funkčnost v prohlížeči Microsoft Edge, přestože sami nepoužívají systém Windows 10, který je pro nativní běh prohlížeče potřebný.

Nahoru

Příspěvky

RemoteEdge přinese prohlížeč Edge na Linux
Tomáš Pelc 7. 04. 2016, 19:31:07
Odpovědět  Odkaz 
Chápu to dobře, že to bude fungovat takto: spustím si (třeba) Firefox a v něm vzdáleně budu používat Edge? Dává to nějaký smysl? Napadá mě jedině testování webů pro tento prohlížeč ...

Na druhou stranu: kdyby se jim podařilo zpřístupnit _plně_ funknčí Lync (Sky for Bussiness) přes prohlížeč, to bych opravdu využil. Pro Linux neexistuje nativní klient a ty ostatní mají větší či menší problémy s kompatibilitou.
Lukáš Jelínek Re: RemoteEdge přinese prohlížeč Edge na Linux
Lukáš Jelínek 7. 04. 2016, 20:44:21
Odpovědět  Odkaz 
Ano, poběží to jako vzdálený Edge používaný například přes Firefox. A asi hlavní oblast použití bude právě testování webů.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz