přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Rozsáhlá žaloba proti NSA, FBI a ministerstvu spravedlnosti

Rozsáhlá žaloba proti NSA, FBI a ministerstvu spravedlnosti

Soud

EFF podala jménem široké a různorodé skupiny žalobu proti službám NSA a FBI a proti Ministerstvu spravedlnosti USA. Důvodem je samozřejmě masivní elektronické sledování, které je podle žalobců v rozporu s Prvním dodatkem Ústavy USA.


Organizace EFF podala k federálnímu soudu v San Francisku hromadnou žalobu proti službám NSA a FBI a proti americkému ministerstvu spravedlnosti, a také proti šéfům těchto organizací. Zastupuje v tomto řízení širokou a různorodou skupinu, složenou například z organizací Greenpeace nebo Human Rights Watch, z církevních organizací nebo z obhájců práva na zbraně. Celkem 19 žalobců reprezentuje cca 900 000 lidí.

Žaloba napadá masivní elektronické sledování, které vyplulo na povrch díky Edwardu Snowdenovi. Podle žalobců je toto sledování v rozporu s První dodatkem Ústavy USA. „Naším cílem v této cause je upozornit jedním z nejdůležitějších způsobů, že vládní hromadný neselektivní sběr telefonních záznamů je protiústavní,“ řekla k žalobě Cindy Cohn z EFF.

Nahoru

Příspěvky

Zkusili to. To je vše
Marek 18. 07. 2013, 08:06:36
Odpovědět  Odkaz 
Jak je řečeno v příspěvku, cílem EFF je upozornit na problém. Nic víc se od tohoto nedá čekat. Ať je výsledek "de jure" jaký koliv, výsledek "de facto" bude stejný jako doposud. USA si nemohou dovolit nesledovat vše, co by mohlo napadnout "jejich demokracii". A to i za použití nezákoných praktik, včetně omezování svobody, týrání a zabití.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz