přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, TrueCrypt projde bezpečnostním auditem

TrueCrypt projde bezpečnostním auditem

Šifrování

Open-source šifrovací program TrueCrypt projde bezpečnostním auditem. Bude zaplacen z peněz získaných crowdfundingem.


Nedávná zpráva ohledně toho, že americké tajné služby možná vkládají zadní vrátka do šifrovacího softwaru, vyvolala zájem o audit šifrovacího programu TrueCrypt, který je hojně využívaný a byl dosud považován za bezpečný. Šlo však o to, jak tento audit zajistit, protože to není levná věc. Nyní je ale už jasné, že je tento problém vyřešen.

Pro získání peněz byly spuštěny crowdfundingové kampaně na serverech FundFill a Indiegogo. V prvním případě se zatím podařilo vybrat 15 599 USD a 28,34 BTC (podle aktuálního kurzu 300 USD/BTC tedy 8 502 USD), ve druhém 38 083 USD (cílová částka přitom byla 25 tisíc dolarů). Přičemž kampaně ještě nekončí, peníze lze u Indiegoo posílat až do 13. prosince, FundFill konec kampaně neuvádí.

Peníze budou využity nejen na vlastní audit programu, ale i na právní revizi licence, zajištění deterministické kompilace (aby nemohlo dojít ke kompromitaci programu v této fázi) a na odměny za nalezení případných chyb.

Nahoru

Příspěvky

TrueCrypt projde bezpečnostním auditem
Virteal 12. 11. 2013, 09:00:49
Odpovědět  Odkaz 
Tak doufam, pokud jim nejaky penize zbydou, ze je daji na vyvoj programu. Uz dlouho je na svete verze 7.1a a jeho vyvoj se nepohnul (nepocitam pripadne non-stable verze). A pritom je spousta veci, ktere je mozno vylepsovat. Mne osobne by se velice libilo, kdyby Truecrypt umoznil sifrovani disku s Windows i Linuxem, tedy dualbootu.
Re: TrueCrypt projde bezpečnostním auditem
xXx 14. 11. 2013, 18:46:04
Odpovědět  Odkaz 
Dyt to neni prece problem, kdyz mas na kazdé partition jeden os tak akorat zasifrujes kazdou partition zvlast.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz