přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Valve se připojuje k Linux Foundation

Valve se připojuje k Linux Foundation

Linux Foundation

Firma Valve, známá svým herním distribučním systémem Steam, ale v poslední době i významnou podporou Linuxu, se stala stříbrným členem Linux Foundation.


Firma Valve se stala známou především svým systémem Steam pro distribuci počítačových her. V poslední době jsme se o ní dozvídali v souvislosti s kritikou operačního systému Windows 8 a naopak podporou Linuxu. Mezi její poslední novinky patří linuxový operační systém SteamOS, konzole Steam Machine (referenční zařízení pro SteamOS) a herní ovladač Steam Controller.

Nyní se firma stala stříbrným členem organizace Linux Foundation, čímž se zařadila po bok společností Sony, NVIDIA, AMD, Adobe, Red Hat, Nokia, VMware a řadě dalších. Tato úroveň členství mimo jiné znamená závazek přispívat na činnost organizace částkou 5 až 20 tisíc dolarů ročně. Mike Sartain z firmy Valve to okomentoval, že „je to jedna z mnoha cest, kterými Valve investuje do rozvoje linuxového hraní“.

Nahoru

Příspěvky

Valve se připojuje k Linux Foundation
Honza 5. 12. 2013, 08:35:20
Odpovědět  Odkaz 
Tak to by mne tedy skutečně zajímalo, proč že je tam vlastně Adobe :o) Už léta jsou hluší k požadavkům portu celé té jejich suite na linux. A kolik lidí by to bralo!
Lukáš Jelínek Re: Valve se připojuje k Linux Foundation
Lukáš Jelínek 5. 12. 2013, 12:30:45
Odpovědět  Odkaz 
Adobe tam vstoupilo v souvislosti s portací Adobe AIR na Linux. To už je ale víc než 6 let, od té doby se zřejmě přístup firmy k Linuxu poněkud změnil. A nejde jen o Creative Suite, pro mnohem víc uživatelů je problém spíše ukončení vývoje linuxového Readeru (skončil u 9.5; stejně tak ale mají smůlu uživatelé starších verzí Windows) a Flash Playeru (poslední 11.2, pak už jen pro Chrome s NPAPI).
Andrej Pavelka Valve se připojuje k Linux Foundation
Andrej Pavelka 6. 12. 2013, 00:25:30
Odpovědět  Odkaz 
Tiež som sa musel zamyslieť, keď som tam videl Adobe. Snáď to nevyznie paranoidne, podozrievam Adobe, že má s Microsoftom mastnú dohodu, že neuvoľní svoje produkty pod Linux, lebo tak by z Linuxu spadla hodne veľká kotva a neviem, či si toto Microsoft môže dovoliť.
Václav Sedmík Valve se připojuje k Linux Foundation
V7s 10. 12. 2013, 23:31:06
Odpovědět  Odkaz 
Jsem zvědav, jak dlouho tam vydrží Nokia :-)

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz