přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Enlightenment 0.24 vydané se zajímavými změnami

Enlightenment 0.24 vydané se zajímavými změnami

Enlightenment.png

Byla vydána nová verze pracovního prostředí Enlightenment. Ta s sebou přináší mnoho zajímavých novinek, které pomohou zlepšit komfort uživatelů.


Uživatelé desktopů si jistě užijí řadu vylepšení v Enlightenment 0.24, včetně nového a vylepšeného nástroje pro snímání obrazovky, ovládání podsvícení, jasu externího monitoru a lepší řešení chyb pomocí nového nástroje.

V nabídce vydání E0.24 jsou také „plynulé“ restarty s efekty zesílení a oddálení; „hladší“ spuštění s předběžným načtením I / O, a lepší zacházení s pamětí v podmínkách nedestaku paměti, což má za následek nižší celkové využití paměti.

Bluetooth připojení jsou od této verze zpracovávány Bluez5. Přidána byla „snadnější konfigurace konkrétní tapety na plochu přímo z pageru“ a nový základní modul ve formě agenta Polkit auth.

Přestože pracovní prostředí Enlightenment  je spíš sbírka modulů, které se podobají desktopovému prostředí, není nejpoužívanější pracovní plocha, nabízí citlivý, vybavený a stabilní uživatelský zážitek.

Distribuci Bodhi Linux, která je založena na Ubuntu 18.04 LTS, získáte ve výchozím stavu právě s tímto pracovním prostředím. Na domovské stránce projektu najdete odkazy ke stažení verze 0.24.

Nahoru

Příspěvky

Enlightenment 0.24: vydané se zajímavými změnami
Marek H. 21. 05. 2020, 12:10:29
Odpovědět  Odkaz 
Pozor, v odkazu "Na domovské stránce projektu" je nastavena cesta přímo na stažení tar.xz balíčku. Nikoliv cesta na stránky projektu.
Enlightenment 0.24: vydané se zajímavými změnami
Petr Ježek 26. 05. 2020, 13:17:18
Odpovědět  Odkaz 
Proč Bodhi? Každá slušná distibuce nabízí toto zajímavé dektopové prostředí. V Archu používám Enlightenment poměrně často společně s LXDE, LXQT a XFce. Vše funguje, jak má.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz