přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky

Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky

skillsweek.jpg

Ve středu 3. března 2010 se v Olomouci uskutečnil seminář Nízkonákladový software pro neziskovky, který byl příspěvkem do akce Evropský týden IT dovedností (European e-Skills Week). Seminář uspořádala obecně prospěšná společnost Liberix ve spolupráci s Unií neziskových organizací Olomouckého kraje.


 

Liberix

V prostorách Nadačního fondu OKNO na Dolním náměstí v Olomouci se sešli zástupci více než desítky neziskových organizací působících v Olomouckém kraji, aby se dozvěděli, jak mohou ve své organizaci snížit náklady na software. Na semináři obdrželi obdrželi CD se softwarem Ubuntu, což je operační systém s aplikacemi. Dále proběhlo seznámení se softwarem, představení jeho výhod a praktická ukázka programů pro potřeby organizací.

„Liberix se rozhodl aktivně zapojit do akce e-Skills Week právě seminářem pro neziskovky, protože máme poznatky, že právě v neziskovém sektoru by mohl nízkonákladový software vyřešit mnoho problémů. Velmi nás potěšil zájem organizací i jednotlivců, takže plánujeme další akce tohoto typu, i když e-Skills Week skončí. Zdá se, že právě tato akce je oním impulsem pro další vzdělávání,“ řekl Vlastimil Ott ze společnosti Liberix.

Společnost Liberix plánuje další semináře, na kterých představí softwarové a internetové nástroje, které mohou pomoci neziskovému sektoru snížit náklady na pořízení a provoz softwaru. Mezi témata patří také nástroje sloužící pro prezentaci a marketing neziskových organizací. Informace ke kurzům budou dostupné na stránkách www.liberix.cz.

Co je Ubuntu

Ubuntu je operační systém na bázi Linuxu vhodný pro stolní počítače, notebooky i servery. Obsahuje programy pro všechny běžné činnosti na počítači - webový prohlížeč, software na tvorbu dokumentů, tabulek a prezentací, komunikačního klienta, hry a mnoho dalšího. Více informací a samotný systém Ubuntu získáte zdarma a bez omezení na adrese www.ubuntu.cz.

O Liberixu

Liberix je obecně prospěšná společnost založená za účelem propagace volně šiřitelného softwaru a otevřených technologií. Spolupracuje se vzdělávacími institucemi, neziskovými organizacemi i komerčním sektorem. Věnuje se osvětě, vzdělávání a organizaci propagačních akcí. Společnost sídlí v Olomouci, více informací naleznete na adrese www.liberix.cz.

Nahoru

Odkazy

(Jako ve škole)
 

Příspěvky

Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky
Pavel Müller 4. 03. 2010, 15:16:15
Odpovědět  Odkaz 
Bude podobná akce v budoucnu i v Praze?
Vlastimil Ott Re:Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky
Vlastimil Ott 4. 03. 2010, 16:18:49
Odpovědět  Odkaz 
Moje otázky vás možná zarazí, ale přesto je položím:

Proč? Proč nosit dříví do lesa? V Praze není problém realizovat cokoliv. Proč by to měla dělat olomoucká neziskovka? Copak není Praha plná odborníků, copak není centrem ve všech ohledech? Proč ten seminář někdo neudělá? (Já myslím, že jsou, abych řekl pravdu, ale píšu to schválně tak "našpičato".)

V Šumperku, Zábřehu nebo Šternberku asi seminář jen tak někdo neudělá, tak jsme to zkusili my v Olomouci, což je v dosahu.
Vojtěch Trefný Re:Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky
Vojtěch Trefný 4. 03. 2010, 16:54:27
Odpovědět  Odkaz 
Tenhle víkend je LinuxAlt, za měsíc LinuxExpo -- jsou to sice komplexnější akce, ale zajímavé přednášky na podobné téma se určitě také najdou.
Vojtěch Trefný Re:Re:Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky
Vojtěch Trefný 4. 03. 2010, 16:55:12
Odpovědět  Odkaz 
Kecám kraviny, tenhle víkend je InstallFest http://installfest.cz (jak je možné, že jsem si to spletl s Altem fakt netuším...).
Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky
Mach 8. 03. 2010, 23:23:54
Odpovědět  Odkaz 
Skvělý počin, jen tak dál.

Sic sám semináře nepořádám, snažím se alespoň ve svých hodinách IT na SŠ objasňovat výhody svobodného softwaru (~90 studentů).
Vlastimil Ott Re:Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky
Vlastimil Ott 9. 03. 2010, 00:17:51
Odpovědět  Odkaz 
Psali jsme o vás? Tohle bychom velmi rádi sepsali do článku! Můžete nás kontaktovat do redakce? díky
Re:Re:Liberix uspořádal seminář o Ubuntu pro neziskovky
Mach 9. 03. 2010, 22:01:25
Odpovědět  Odkaz 
Bude mi ctí, napíšu...

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz