přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Ubuntu

Ubuntu

Můžete ho milovat, můžete ho nenávidět, ale to je tak jediné, co můžete dělat s faktem, že Ubuntu je fenomén. Zdá se, že Ubuntu je všude - zapnete počítač - je tam Ubuntu. Otevřete ledničku - je tam Ubuntu. Ubuntu je důležitým tématem LinuxEXPRESu. Připravili jsme pro vás speciál článků věnovaných právě tomuto systému.

Kupte si knihu věnovanou Ubuntu na obchod.liberix.cz - podpoříte vývoj a překlady Ubuntu.

Recenze Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot: Perfektní to není

ubuntu_circle.png

Nová verze distribuce Ubuntu se vždy těší velké pozornosti. Tak tomu jistě bude i tentokrát. Oneiric Ocelot přináší vylepšené prostředí Unity a alternativně si můžete doinstalovat také GNOME Shell. Redesignem prošla přihlašovací obrazovka, Centrum softwaru nebo klient pro sociální sítě Gwibber. Některé aplikace byly vyřazeny, jiné zase zařazeny... To vše a ještě víc se dočtete v recenzi.


 

Výukové programy a hry pro žáky základních a středních škol

edubuntu.png

Pátý díl seriálu o linuxové počítačové učebně s Edubuntu, Ubuntu pro vzdělávání. V tomto díle se dozvíte, jaké programy, výukové aplikace a hry používají starší účastníci dětských táborů, studenti a absolventi počítačových kurzů.


 

Výukové programy a hry pro děti mateřských a základních škol prvního stupně

edubuntu.png

Třetí díl seriálu o linuxové počítačové učebně s Edubuntu, Ubuntu pro vzdělávání. V tomto díle se dozvíte, jaké výukové aplikace a hry používají naši nejmenší návštěvníci.


 

Finanční srovnání Windows a Ubuntu

penize.jpg

Recenze srovnávající Windows a Ubuntu si obvykle všímají „technických“ vlastností. Tato „netechnická“ recenze si všímá odlišností například v licencích, ceně, délce uživatelské podpory, vývojovém cyklu. Článek se zaměřuje na běžné české uživatele a nasazení na stolních počítačích.


 

Linuxová počítačová učebna: Instalace klientské stanice, nastavení sítě, iTALC

edubuntu.png

Druhý díl seriálu o linuxové počítačové učebně s Edubuntu, Ubuntu pro vzdělávání. V tomto díle se dozvíte, jak nainstalovat klientskou stanici, jak nastavit sdílení dat a jak nainstalovat a připravit nástroj iTALC.


 

Linuxová počítačová učebna: Úvod a instalace serveru

edubuntu.png

První díl seriálu určeného pro Linuxem (zatím) neošlehané správce školních počítačových učeben, kteří mají zájem žáky seznámit i s tímto operačním systémem.


 

Co nás čeká v příštím Ubuntu 11.10?

ubuntu_circle.png

Další půl rok je pomalu za námi a za dveřmi netrpělivě přešlapuje další vydání distribuce Ubuntu. Pokud jste stejně jako mnozí jiní zvědaví, co se za těmi dveřmi skrývá a co vývojáři připravují, máte právě nyní možnost nakouknout a zjistit, co již za necelé dva měsíce čeká na uživatele Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot.


 
‹‹   Předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 20   Následující   ››

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz