přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets

Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets

Linux + Windows

Firma Microsoft navrhuje začlenit do linuxového jádra technologii Hyper-V VM Sockets, která se používá pro komunikaci mezi hostitelským systémem a virtuálními stroji ve virtualizačním softwaru Hyper-V.


Hyper-V VM Sockets je technologie, která se používá pro komunikaci mezi hostitelským systémem a virtuálními stroji ve virtualizačním softwaru Hyper-V společnosti Microsoft. Byla zařazena do připravovaného systému Windows 10, ale firma by ji ráda viděla také v linuxovém jádře, navrhla proto její začlenění do hlavního stromu zdrojových kódů. Hlavním cílem je vylepšit podmínky pro běh systému Windows 10 na hostitelských strojích s Linuxem.

Technicky by se měla implementace podobat té, která již v Linuxu je, slouží pro jiná virtualizační řešení a přidává novou rodinu socketů (AF_VSOCK). Technologie pro Hyper-V s ní není kompatibilní, proto zavede své vlastní sockety AF_HYPERV. S oběma technologiemi se pracuje obdobně jako při komunikaci TCP/IP.

Nahoru

Příspěvky

Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets
Dejmon 6. 07. 2015, 23:24:22
Odpovědět  Odkaz 
Sakra, proč by to Linux dělal, to si tam má jako nastrčit nějakou zpětnou díru či špionážní program od konkurence, který sám nechce a odmítá všechno to, co není z dílny Mrkwosoftu !!!!
Re: Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets
Skeptic 7. 07. 2015, 14:29:24
Odpovědět  Odkaz 
Microsoft změnil strategii. Neříkám ze jejich produkty jsou jen shit a nic jiného, neříkám ze jsou největší zlo konspirace, ikdyz se neustále a s vervou o podobně aktivity snaží. Ale vždy kdyz slyším, jak Microsoft "jen dva prsticky strčí do dveri, aby se ohral", tak se mi ježí kůže a je mi soufl. Rad bych jim sežral ze se ze svého ... ... ... způsobu podnikání poučili a změnili se, jen mi to vždy nejak zaskoci ...
Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets
David 8. 07. 2015, 23:28:38
Odpovědět  Odkaz 
Nasrat a rozmazat, ať si mrkvosoft nechá ty svoje sračky pro svůj systém, kde si může špehovat, omezovat a spoustu dalších sviňáren, těm co sou WINDOWS pozitivní otroci.
No doufám že to kompetentní smetou ze stolu jako nesmysl a velkou bezpečnostní hrozbu.
Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets
Juraj Oravec 8. 07. 2015, 23:52:55
Odpovědět  Odkaz 
Nemám rád Microsoft a neverím že toto robí pre dobro niekoho iného ako samého seba...
ale na druhú stranu, keďže Linux je opensource software do ktorého môže svojím dielom prispieť každý, nevidím dôvod prečo by to nemohol skúsiť aj Microsoft, ako to dopadne je otázka úplne iná...

Verím že nakoniec skončí s riešením typu, že Microsoft bude ponúkať upravené linuxové jadro alebo nejaký modul a oficiáne sa to do Linuxu nedostane.
Petr Valach Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets
Petr Valach 9. 07. 2015, 02:58:38
Odpovědět  Odkaz 
Mám hloupou otázku, omlouvám se. Co by mohl mít Microsoft z aktivity popsané v článku? Proč přešel na systém, že se on bude přizpůsobovat? Nebo jsem něco nepochopil?
Lukáš Jelínek Re: Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets
Lukáš Jelínek 9. 07. 2015, 11:43:51
Odpovědět  Odkaz 
Microsoft z toho má to, že se zlepší podmínky pro běh Windows 10 na linuxových hostitelích ve virtualizovaném prostředí. Jsou samozřejmě potřeba tři věci: podpora ve Windows (ta už je), podpora v Linuxu (ta by byla předmětem této implementace) a podpora v aplikacích na hostitelských strojích (tu by bylo potřeba přidat, ale v aplikacích už dnes podporujících AF_VSOCK by to bylo vcelku triviální). Cílem této snahy samozřejmě je podpora používání Windows 10.
Petr Valach Re: Re: Microsoft chce začlenit do Linuxu technologii Hyper-V VM Sockets
Petr Valach 9. 07. 2015, 18:43:34
Odpovědět  Odkaz 
Děkuju ti.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz