přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Microsoft otevírá další technologie .NET

Microsoft otevírá další technologie .NET

dot_net_foundation.png

Společnost Microsoft ohlásila na konferenci Build 2014 otevření dalších technologií .NET. Současně s firmou Xamarin (kde působí Miguel de Icaza) založila .NET Foundation, která bude řídit další vývoj těchto technologií.


Otevírání zdrojových kódů technologií platformy .NET společnosti Microsoft není úplně nová věc. Některé technologie jsou otevřené (pod Apache License) již delší dobu. Nicméně firma nyní na konferenci Build 2014 oznámila otevření dalších technologií – .NET Compiler Platform (známé pod kódovým názvem „Roslyn“) a WinJS (javascriptové knihovny). Také v obou těchto případech byla zvolena již zmíněná Apache License.

Společnost také založila organizaci .NET Foundation, která bude řídit vývoj řady open-source technologií spjatých s platformou .NET. Nyní jde celkem o 24 technologií, z nichž některými přispěla také firma Xamarin, kde jako CTO působí Miguel de Icaza, člověk spjatý mimo jiné s technologií Mono (linuxovou implementací .NET). Na fungování organizace a vazbě na komunitu se budou podílet také například Laurent Bugnion (IdentityMine) nebo Paul Betts (GitHub).

Nahoru

Příspěvky

Microsoft otevírá další technologie .NET
talpa 12. 04. 2014, 08:50:08
Odpovědět  Odkaz 
Od Roslyn si slibuju vyraznejsi posun i v rychlosti, chudak mono.cecil :)

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog