přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Německá policie zabavila servery pirátské strany

Německá policie zabavila servery pirátské strany

Na základě žádosti Francie zabavila německá policie servery Pirátské strany Německa. Chce v tamní službě PiratenPad hledat stopy činnosti útočné skupiny Anonymous.


Francouzské úřady požádaly o spolupráci německou policii – obávají se možného útoku na francouzskou energetickou společnost EDF (která mimo jiné provozuje 20 jaderných elektráren) ze strany skupiny Anonymous, která již úspěšně spáchala útoky na servery různých společností po celém světě. Na základě toho německá policie zabavila servery Pirátské strany Německa (Piratenpartei Deutschland), kde se bude snažit najít stopy po činnosti skupiny.

Klíčem je v tomto případě služba PiratenPad, kterou pirátská strana provozuje. Tato služba je založena na webové aplikaci EtherPad, což je svobodný editor pro spolupráci více autorů v reálném čase. Na chatových kanálech skupiny Anonymous se objevovaly odkazy na službu PiratenPad, například ohledně výběru cílů nebo textů prohlášení.

Nahoru

Příspěvky

Německá policie zabavila servery pirátské strany
E. 22. 05. 2011, 12:25:52
Odpovědět  Odkaz 
Aby se frantici nepos...i :-\

IMHO, namisto aby treba hledali cestu komunikace s tema, kdo 'snad' chce jim neco provest, vic se zameruji na represie...

...ale neni divu, kdyz maji prezidenta madara s franc. pasem... :D
[aneb jeho prijmeni je francouzske jako sv*na :D :D]
Lukáš Jelínek Re:Německá policie zabavila servery pirátské strany
Lukáš Jelínek 22. 05. 2011, 12:53:11
Odpovědět  Odkaz 
Požadovaný a použitý postup připomíná někdejší postup slovenské policie po průniku do sítě NBÚ SR. Tehdy policie zabavila server, kde běželo diskusní fórum, na kterém se o aféře diskutovalo, namísto toho, aby vyšetřila trestuhodné selhání úřadu.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz