přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Policie: Umíme dešifrovat PGP na přístrojích Blackberry

Policie: Umíme dešifrovat PGP na přístrojích Blackberry

PGP

Policie dvou států tvrdí, že umí dešifrovat komunikaci šifrovanou pomocí PGP na přístrojích Blackberry. Algoritmus však zjevně neprolamuje.


Některé firmy prodávají „zesílené“ verze přístrojů Blackberry, kde se komunikace šifruje pomocí algoritmu PGP. Dešifrovat tuto komunikaci na přenosové trase tedy nelze žádným známým způsobem. Policie v Nizozemsku a v Kanadě však tvrdí, že se do této komunikace dokáže dostat.

Přečtěte si seriál o šifrování komunikace pomocí PGP/GPG.

Podle dostupných informací však neprolamuje samotný algoritmus, nýbrž získává klíče přímo ze zařízení, k nimž musí mít fyzický přístup. Pak může vyjmout paměťové čipy ze přístroje, zkopírovat jejich obsah včetně zašifrovaných klíčů a zkoušet různá dešifrovací hesla, bez omezení počtu pokusů a rychlosti. Úspěšnost tak závisí na síle hesla – podle informací od nizozemské policejní složky NFI se povedlo dešifrovat 279 z 325 zpráv.

Nahoru

Příspěvky

Policie: Umíme dešifrovat PGP na přístrojích Blackberry
Milan 14. 01. 2016, 07:21:31
Odpovědět  Odkaz 
No, na rozdíl od OpenPG má klasické PGP Master Key, podobně jako BitLocker. Ve firemních aplikacích je to OK. Firma se potřebuje dostat ke svým datům u zaměstnance, která jsou firemní. Pochopitelně je dobré o tom vědět.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog