přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Rambox: všechny komunikační služby v jedné aplikaci

Rambox: všechny komunikační služby v jedné aplikaci

Rambox

Aplikace Rambox umožňuje soustředit si na jedno místo veškeré běžně používané komunikační služby, například Google Hangouts, Facebook Messenger, Telegram nebo Skype.


Nebaví vás mít pro každou komunikační službu samostatnou aplikaci, která spotřebovává paměť, výkon procesoru a v neposlední řadě také místo na systémové liště? Je tady Rambox. Tato aplikace podporuje aktuálně 72 různých komunikačních služeb, a to včetně těch nejpopulárnějších, jako jsou Facebook Messenger, Google Hangouts, Telegram, Skype nebo Twitter.

Nedostupnost nebo licenční nepoužitelnost API k mnohým službám vyřešili tvůrci programu Rambox tím, že využívají webové rozhraní a aplikace je vlastně speciální webový prohlížeč (podobně je to řešeno například i v aplikaci Franz). Její implementace ale umí generovat i nativní desktopové notifikace. K dispozici je také možnost synchronizovat si nastavení mezi různými počítači – data se ukládají do cloudu Firebase.

Aplikace Rambox (zdroj: OMG! Ubuntu!) Aplikace Rambox (zdroj: OMG! Ubuntu!)

Nahoru

Příspěvky

Rambox: všechny komunikační služby v jedné aplikaci
Pavel Šimerda 28. 09. 2016, 22:53:48
Odpovědět  Odkaz 
Koncept multiklienta je ukrutně stará záležitost, očekával bych tedy v článku alespoň zasazení do kontextu a srovnání s předchozím software. Takhle to vyznívá dost povrchně.
Lukáš Jelínek Re: Rambox: všechny komunikační služby v jedné aplikaci
Lukáš Jelínek 28. 09. 2016, 23:24:58
Odpovědět  Odkaz 
Tenhle článek je pouze novinka, neklade si za cíl srovnávání. Zmínil jsem program Franz, o kterém jsem také před časem psal novinku.
Rambox: všechny komunikační služby v jedné aplikaci
Michal 4. 10. 2016, 20:20:11
Odpovědět  Odkaz 
No mě tento článek pomohl najít další zajímavý program.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog