přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Vývojáři mají nejraději Rust a nesnášejí Visual Basic

Vývojáři mají nejraději Rust a nesnášejí Visual Basic

Statistika

Průzkum serveru Stack Overflow mezi vývojáři poskytl zajímavé informace o popularitě různých technologií, ale i o demografii nebo vzdálené práci.


Server Stack Overflow každoročně provádí průzkum mezi vývojáři z řad jeho čtenářů. Výsledky průzkumu jsou zajímavé. Například mezi technologiemi, s nimiž vývojáři pracují a mají je rádi, vede Rust před Swiftem a F#. Naopak mezi neoblíbenými používanými technologiemi vede Visual Basic, následovaný WordPressem a Matlabem. V technologiích, které vývojáři nepoužívají a chtěli by používat, zvítězil Android, za ním skončily Node.js a AngularJS.

Průzkum ale poskytl také demografické informace. Věděli jste například, že největší převaha mužů nad ženami mezi vývojáři je 35. a 39. rokem a čím vyšší nebo nižší věk, tím podíl žen roste? Z dalších výsledků je zajímavá třeba vzdálená práce. Zhruba 70 % vývojářů pracuje vzdáleně jen zřídka nebo vůbec a čím častější je vzdálená práce, tím jsou vývojáři spokojenější. Nejvíce se na dálku pracuje v Argentině, Mexiku a USA.

Nahoru

Příspěvky

Vývojáři mají nejraději Rust a nesnášejí Visual Basic
NULL 21. 03. 2016, 13:38:48
Odpovědět  Odkaz 
No, je to sice hezké ale má to jeden háček:
Pokud vývojáři chtějí dělat zajímavé věci, které jsou populární a hned jde vidět výsledek mezi lidmi, no to se nedivte, že mají rádi android nebo Node.js . Taky je mám rád a výše napsané to určitě splňují.
Ovšem třeba Matlab, vždyť to je úplně jiná kategorie pro úplně jiné použití. Právě přece mezi matematiky, fyziky ale i technickými obory jako letectví nebo automatizace (např. Matlab Simulink) je Matlab velmi efektivní, umožňuje nejpokročilejší simulace.

A to srovnání pak kulhá už jenom proto, protože Android a Node.js dělá spousta lidí, nepotřebujete na to mít obor a stačí na to pár návodů a hned můžete tvořit. Naopak pro Matlab musíte mít nějaký obor a zaměření, tomu rozumět a jako podpůrný prostředek používat Matlab, který je ano, málo user-friendly, ale o to víc profi. No to je pak překvapení, že třeba node je oblíbenější

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz