přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Lukáš Faltýnek

Lukáš Faltýnek

Linux Meeting Ústí nad Labem, 11. 12. 2008

Ve čtvrtek dne 11. prosince 2008 se v prostorách Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem konal již čtvrtý ročník linuxové konference Linux Meeting Ústí nad Labem. Tak jako každý rok konferenci pořádala společnost Enlogit. V útulném prostředí podkrovní přednáškové místnosti se během dne sešlo dle slov organizátorů zhruba šedesát účastníků.



Silver Tree - těšme se, nová 3D RPG na obzoru

Silver Tree je 3D RPG od klíčových vývojářů velmi povedené tahové strategie Bitva o Wesnoth. Ač se zdá být vývoj hry teprve v počátku, dle screenshotů uveřejněných na domovské stránce projektu se rozhodně máme na co těšit.



Mandriva 2008 vám prý zaktualizuje Fedoru 7

Není sporu o tom, že Mandriva 2008 je velmi povedená linuxová distribuce. Že ale při instalaci nabízí zaktualizovat Fedoru 7 (Moonshine), to bych nečekal.



Reportáž: Vyhlášení Czech Open Source 2007

Úderem sedmé hodiny večerní začalo v úterý dne 15. května 2007 v Pivovarském klubu v Praze oficiální vyhlášení ankety Czech Open Source 2007, která od 15. února probíhala na serveru Root.cz. Smyslem ankety bylo zvolit to nejlepší z českého open-source. Ve čtyřech kategoriích Nejlepší projekt, Software, Osobnost a Akce hlasovala nezávislá odborná porota i široká veřejnost.



Společensky zaměřené webové projekty

Ač tomu ještě před několika lety málokdo věřil, tvrzení Kdo není na internetu, jako by v mnoha ohledech nebyl, se pomalu začíná stávat skutečností. Internet dneška již není pouze statickým médiem, kterým jednotlivec či firma prezentuje svá sdělení většině, jež tyto informace pasivně konzumuje stejným způsobem jako by četla noviny, knihu, nabídkový katalog nebo informační nástěnku. Dnes internet aktivně zasahuje do života lidí a rozšiřuje jejich dimenzi bytí o nový virtuální rozměr.



Vyzkoušejte Xgl

Nemálo toho bylo v poslední době nápsáno o Xgl. 3D technologii pro desktop, pro kterou Novell v lednu uvolnil zdrojové kódy.



Nahoru

Přidat názor

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Faltýnek

Lukáš Faltýnek

Vystudoval informační management na Univerzitě Hradec Králové. Pracuje jako analytik/programátor. Láskou k počítačům vzplanul v roce 1986, kdy dostal svůj první počítač Atari 800 XL. S Unixem se poprvé setkal před dvanácti lety. Chvíli nato pak s Linuxem, který si pro jeho svobodu zamiloval. Je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří literatura, kinematografie a cestování.


  • Distribuce: Ubuntu

| blog


Tagy