přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Jak (si) obarvit vlasy v GIMPu

Jak (si) obarvit vlasy v GIMPu

sin_vlasy.jpg

Snad každý si už někdy položil otázku, jak by vypadal, kdyby jeho vlasy měly jinou barvu, než je jenom ta přírodní. Ti odvážnější z nás si to již vyzkoušeli a nyní díky digitální fotografii a schopnostem GIMPu si to můžeme vyzkoušet i my.


1.

Po otevření upravované fotografie v programu GIMP vyberte z panelu nástrojů Nástroj cesty.

Obrázek:  1.jpg

Nástroj cesty

Tento nástroj vám umožní určit oblast, u které budeme měnit barvu - v našem případě jím je ta část hlavy, kde se nachází (nebo by se měly nacházet) vlasy.

Vlasy se nachází zpravidla v horní části hlavy.

2.

Označte oblast, ve které se nachází vlasy. To provedete tak, že klikáním myši postupně ohraničíte požadovanou oblast. Pokud podržíte levé tlačítko myši delší dobu, budete moci měnit tvar křivky spojující předchozí a aktuální puntík. S přesností označování oblasti není třeba se příliš trápit. Co ovšem musíte dodržet, je uzavřenost cesty, tzn. označená oblast musí být ohraničena uzavřenou cestou, proto na závěr klikněte do prvního bodu vaší cesty.

Obrázek:  2.jpg

Vlasy ohraničené cestou

Chcete-li oblast označit co nejpřesněji, pak si zvětšete náhled na obrázek. Nejrychleji to provedete stiskem klávesy Ctrl a zatočením kolečka myši.

3.

V hlavním okně programu klikněte na tlačítko Výběr z cesty. Nebo běžte do hlavní nabídky a zvolte Vybrat - Z cesty, nebo jednoduše použijte klávesovou zkratku Shift+V. Tím se vaše vytvořená cesta použije pro ohraničení výběru.

Obrázek:  3.jpg

Výběr oblasti

Vámi ohraničená oblast se nyní vykreslí čárkovanou čarou. Jakmile budete s oblastí dál pracovat, puntíky samy zmizí a nebudou vám bránit ve výhledu.

4.

Nyní běžte do nabídky Barvy - Vyvážení barev.

Obrázek:  4.jpg

Úprava vyvážení barev

V horní části okna vybíráte rozsah úprav. Můžete upravovat Stíny (tmavé barvy), Střední tóny a Světla (nejsvětlejší barvy). Pomocí všech třech posuvníků nastavte požadovanou barvu. Také zkuste odškrtnout tlačítko Zachovat světlost a sledujte změnu!

Obrázek:  5.jpg

Třikrát a pokaždé jinak

V hlavní nabídce Barvy najdete řadu dalších užitečných voleb, určitě vyzkoušejte i další možnosti práce s barvami vašeho výběru.

5.

Tak například v nabídce Barvy - Složky - Mixér kanálů můžete po zaškrtnutí tlačítka Monochromatické sledovat, jak budete vypadat za pár let, se šedivými vlasy.

Obrázek:  6.jpg

Mixér kanálů

Obrázek:  7.jpg

Čeká nás to všechny

Obrázek:  8.jpg

Červená je i letos trendy

Nahoru

Odkazy

Příspěvky

Jak (si) obarvit vlasy v GIMPu
ADIO45 16. 07. 2008, 09:47:03
Odpovědět  Odkaz 
super návod :-)
Jak (si) obarvit vlasy v GIMPu
radyo 16. 07. 2008, 13:36:26
Odpovědět  Odkaz 
len ta strieborna vyzera neprirodzene ale cervena je skvela
Jak (si) obarvit vlasy v GIMPu
tth 21. 07. 2008, 12:43:03
Odpovědět  Odkaz 
Nebylo by lepsi to ukazat na nekom kdo ma vic vlasu?
Martin Šín Re:Jak (si) obarvit vlasy v GIMPu
Martin Šín 21. 07. 2008, 12:54:37
Odpovědět  Odkaz 
Bylo, ale moje lepší polovička nechtěla dát foto.
Jak (si) obarvit vlasy v GIMPu
dagmar 24. 12. 2011, 20:58:32
Odpovědět  Odkaz 
dobry den ja by si chtela nabarvat vlasy a nemuzu se rozhodonout jaka barva by mi slusela chtela sem se zeptat jestli nevite jak nejaky program si mam stahnout aby si dala svoji fotku do pc a upravila priblizne tak jak to mate znazornene na hlavni strance dekuji s pozdravem dagmar

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux