přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Soundconverter - převod zvukových formátů snadno a rychle

Soundconverter - převod zvukových formátů snadno a rychle

cd.png

Soundconverter převádí zvukové soubory na WAV, FLAC, MP3 a Ogg Vorbis. Program je tak jednoduchý, jak je jenom možné - nevyžaduje žádné hlubší znalosti uživatele, který ho používá. Přitom svou rychlostí a snadností nastavení potěší nejen začátečníka, ale i pokročilého uživatele. Program je určen pro prostředí GNOME, ale ocení ho i uživatelé ostatních desktopových prostředí.


Co převede?

Cokoliv co je možno přečíst pomocí knihovny GStreamer, tzn. Ogg Vorbis, AAC, MP3, FLAC, WAV, AVI, MPEG, MOV, M4A, AC3, DTS, ALAC, MPC, Shorten, APE, SID a další. Z těchto formátů program vytvoří výše zmiňovaný WAV (hodící se pro vytvoření zvukového CD), FLAC, MP3 a Ogg Vorbis.

Protože pro čtení/převod používá knihovny GStreamer, je potřeba nainstalovat danou podporu. Tak např. podpora mp3 se v Debian GNU/Linuxu nachází v balíčku gstreamer0.10-lame.

Jak to převede?

Jedním slovem rychle, dvěma slovy velmi rychle. Ve výchozím nastavení podporuje vícejádrové procesory a pro převod každého souboru použije jedno z dostupných jader vašeho procesoru, takže pokud vlastníte tento druh CPU, pak je program plně využije.

Vytvoření seznamu zvukových souborů

Protože můžete do programu přidat více souborů umístěných v různých adresářích, není problém si předem připravit celou frontu převáděných souborů a po spuštění převodu si programu dál nevšímat.

Přidávat můžete nejen jednotlivé soubory (tlačítko Přidat soubor), ale i celé adresáře (tlačítko Přidat složku).

Obrázek:  1.jpg

Seznam převáděných souborů

Nastavení převodu

V nabídce Edit (Úpravy) - Nastavení naleznete všechny potřebné i pokročilé volby převodu. Vytvořené soubory tak můžete uložit do původního adresáře, po převodu smazat původní soubory, změnit pojmenování nových souborů (počínaje změnou přípony souboru a konče získáním nového jména souboru ze značek ID3 původního souboru) a také nastavit kvalitu výstupu od hodnoty velmi nízká (64 kbps) po velmi vysokou (256 kbps).

Obrázek:  2.jpg

Nastavení voleb převodu

Vlastní převod

Převod zahájíte kliknutím na tlačítko Převést. Převod je možno kdykoliv pozastavit nebo zrušit. Pokud hledáte program, který vám pomůže při převodech mezi jednotlivými formáty zvukových souborů, aniž byste se museli zabývat prací v příkazové řádce, pak Soundconverter vyzkoušejte, určitě vás nezklame.

Nahoru

Odkazy

Příspěvky

soundKonverter z kde je lepčí :)
soundKonverter z kde je lepčí :) 22. 09. 2008, 14:35:52
Odpovědět  Odkaz 
soundKonverter z kde je lepčí :)
Soundconverter - převod zvukových formátů snadno a rychle
Hanča 17. 04. 2009, 11:56:47
Odpovědět  Odkaz 
Vyzkoušela jsem a super, mohu všem doporučit!!!

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Martin Šín

Martin Šín

Martin Šín (*1980) vystudoval pedagogickou fakultu a nyní pracuje jako učitel matematiky a výpočetní techniky na střední škole. Ve volném čase překládá a také hraje hry (ani jedno mu příliš nejde). V práci se snaží prosazovat open-source programy.


  • Distribuce: Debian

| proč linux