přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Ubuntu

Ubuntu

Můžete ho milovat, můžete ho nenávidět, ale to je tak jediné, co můžete dělat s faktem, že Ubuntu je fenomén. Zdá se, že Ubuntu je všude - zapnete počítač - je tam Ubuntu. Otevřete ledničku - je tam Ubuntu. Ubuntu je důležitým tématem LinuxEXPRESu. Připravili jsme pro vás speciál článků věnovaných právě tomuto systému.

Kupte si knihu věnovanou Ubuntu na obchod.liberix.cz - podpoříte vývoj a překlady Ubuntu.

Na Základní škole v Bystřici používají Linux

zs_bystrice.png

Na Základní škole a mateřské škole Bystřice 848 v okresu Frýdek-Místek s Linuxem experimentují už pět let. V současnosti používají Ubuntu a říkají, že Linux v poslední době udělal obrovský krok kupředu. S Ubuntu pracují i žáci na prvním stupni a nemají problém se s ním sžít. Je to pro ně snazší než pro učitele, kteří mnoho let pracují pouze s jedním systémem a těžko si zvykají na jiné postupy.


 

Vyšlo Ubuntu 11.04, LibreOffice zůstane samostatné

dvatydny.gif

LibreOffice o sloučení s OpenOffice.org neuvažuje, Jak dopadla akce Humble Frozenbyte Bundle?, Německá pojišťovna LVM nasadila Ubuntu na deset tisíc stanic, Nejlepší zaměstnavatel v České republice? Red Hat, Ubuntu 11.10 umožní bezproblémové používání GNOME Shellu, Prodej Novellu byl oficiálně dokončen, Ubuntu 11.04 Natty Narwhal, Slackware 13.37.


 

Deset tipů pro zlepšení Unity

unity.png

Unity ještě nebylo na světě a již jeho mnozí byť i jen potenciální uživatelé hořekovali nad jeho nepraktičností, složitostí a nezvyklým ovládáním. Pokud mezi takové uživatele patříte, nebo již dokonce v Unity tápete, vyzkoušejte našich deset triků, jak si používání Unity zpříjemnit.


 

Recenze Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

ubuntu_nove.png

Po půl roce tu máme další vydání Ubuntu s označením Natty Narwhal. Kvůli novému rozhraní Unity je asi kontroverznější než kdy jindy. Pro některé představuje začátek konce Ubuntu, jiní zase oceňují inovace a vidí v něm budoucnost. Mimo něj se můžete těšit na další novinky v Centru softwaru a nové výchozí aplikace.


 

Kritika Unity

unity.png

Unity si hned od svého vzniku našlo jak hodně zastánců, tak mnoho kritiků. Ačkoli mnohé kritické hlasy byly vyslyšeny a Unity bylo změněno podle jejich návrhů, stále zůstává mnoho sporných bodů, z nichž jsem se pokusil vybrat ty nejpalčivější a nejdiskutovanější.


 

Oracle se vzdal vedení OpenOffice.org

dvatydny.gif

Oracle se vzdal vedení OpenOffice.org, GNOME 3, Android stále roste, v USA už je nejrozšířenější, Novinky u Ubuntu, Humble Frozenbyte Bundle, Open source ve zdravotnictví může zvýšit bezpečnost a snížit náklady, Novinky ze světa softwaru, Opera 11.10.


 

Vlastnosti prostředí Unity

unity.png

V miniseriálu o prostředí Unity se dostáváme dále, k samotnému Unity – jak vypadá, jak se ovládá a co od něj můžeme čekat.


 
‹‹   Předchozí   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 20   Následující   ››

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz