přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Cerf, Berners-Lee, Wozniak a další vyzývají k zachování síťové neutrality

Cerf, Berners-Lee, Wozniak a další vyzývají k zachování síťové neutrality

FCC

Vint Cerf, Tim Berners-Lee, Steve Wozniak a další odborníci vyzývají americký úřad FCC, aby nerušil pravidla síťové neutrality. Tvrdí, že je plán na zrušení založen na chybném pochopení Internetu.


„Otec Internetu“ Vint Cerf, „otec webu“ Tim Berners-Lee, spoluzakladatel firmy Apple Steve Wozniak spolu s dalšími zhruba dvaceti internetovými odborníky vyzývají Federální komisi pro komunikace (Federal Communications Commission, FCC), aby stáhla plány na zrušení pravidel síťové neutrality. Podle nich jsou tyto plány „založeny na chybném a fakticky nepřesném“ pochopení toho, jak funguje Internet.

„Zbrklý a technicky chybný návrh FCC na zrušení ochrany síťové neutrality bez jakékoli náhrady je bezprostřední hrozbou pro Internet, který dalo ohromnou práci vytvořit. Měl by být zastaven,“ píše se v otevřením dopisu pro zákonodárce a FCC. Návrh se bude schvalovat 14. prosince a předpokládá se, že bude schválen.

Nahoru

Příspěvky

Cerf, Berners-Lee, Wozniak a další vyzývají k zachování síťové neutrality
David Kral 13. 12. 2017, 14:27:47
Odpovědět  Odkaz 
Zdravím,

Nestudoval to někdo trošku víc? Nevíte zda americký úřad svým rozhodnutím ovlivní jen služby běžící v US nebo to má, nedej bože, celosvětový dopad, což by mi přišlo dost divné?

D.
Lukáš Jelínek Re: Cerf, Berners-Lee, Wozniak a další vyzývají k zachování síťové neutrality
Lukáš Jelínek 13. 12. 2017, 16:01:12
Odpovědět  Odkaz 
Regulace se týkaly poskytování přístupu k Internetu, čili šlo o "poslední míli". Celosvětový dopad změna mít přímo nebude. Může ale zvýšit tlak na to, aby se síťová neutralita zrušila i v jiných státech, kde je v tuto chvíli zavedena (tedy ona v úplně čisté podobě není asi vůbec nikde, jde spíš o celkovou strategii toho kterého státu nebo skupin států, jako je EU).

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře, podniká v oblasti IT a zároveň pracuje v týmu projektu Turris. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.


  • Distribuce: Debian, Kubuntu, Linux Mint
  • Grafické prostředí: KDE

| proč linux | blog