přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Google čelí francouzskému tlaku

Google čelí francouzskému tlaku

Google

Firma Google se ve Francii dostává pod čím dál větší tlak. Orange chce od něj inkasovat za data, vydavatelé médií za výsledky vyhledávání a prezident Hollande hrozí zvláštní daní.


Tlaky proti síťové neutralitě nejsou nic nového a čelí jim především velké firmy, které poskytují množství obsahu. Takovou firmou je i Google – podle středečního prohlášení firmy Orange se tato chystá donutit Google k vydání části peněz, které inkasuje z reklamy. Podle Orange tvoří obsah z Googlu okolo 50 % celkového objemu dat. Jiný francouzský operátor, Free, již dříve zablokoval prostřednictvím svých modemů veškerou reklamu (později ho však úřady donutily blokaci zrušit).

Další, kdo na Google tlačí, jsou vydavatelé on-line médií. Podle nich firma těží z jimi poskytovaného obsahu, když ho zahrnuje do svých výsledků vyhledávání. Proto chtějí, aby jim za to platila. Velkou oporu jim poskytl francouzský prezident Hollande, který pohrozil, že když se Google s vydavateli nedohodne, bude na něj (a na další vyhledávače) uvalena nová zvláštní daň.

Nahoru

Příspěvky

Google čelí francouzskému tlaku
DZOLO 20. 01. 2013, 08:47:28
Odpovědět  Odkaz 
OK, tak ať je G vyřadí z vyhledávače a nabídne jim na stejný poplatek jejich navrácení :-).
Lukáš Jelínek Re: Google čelí francouzskému tlaku
Lukáš Jelínek 20. 01. 2013, 16:05:17
Odpovědět  Odkaz 
Oni kdyby nechtěli být ve vyhledávačích, tak si zakáží indexování. Jenže to samozřejmě nechtějí, protože nemalou část návštěvníků mají právě z vyhledávačů v čele s Googlem. Podobně kdyby Orange zablokoval přístup k serverům Google, taky velmi rychle přijde o významnou část zákazníků. Ale zkoušet tlačit na Google samozřejmě budou, hlavně pokud mají podporu ve svém státu.
Re: Re: Google čelí francouzskému tlaku
Martin Kozub 20. 01. 2013, 18:34:37
Odpovědět  Odkaz 
Bohužel, je to tak. Doufám že se Googlu podaří z této situace vyjít bez újmy. Asi ideální by bylo ty, co si stěžují, skutečně z vyhledávání vyřadit, pokud budou i nadále trvat na nějakých nesmyslných desátcích.
A co se mobilních operátorů týče, ti už dnes za SMS/volání nevydělávají tolik co dříve a tak se snaží vydřít peníze z jiných zdrojů. A ten jejich oficiální důvod my přijde být cela nesmyslný.
Re: Re: Re: Google čelí francouzskému tlaku
Lukáš 20. 01. 2013, 22:04:30
Odpovědět  Odkaz 
Oni to zkoušeli nedávno na nějaké telekomunikační konferenci. Operátoři požadovali zavedení poplatku za to,že zobrazí Vaše stránky. Což by znamenalo,že každý kdo by chtěl aby ho lidé připojení přes nějakého operátora viděli, by mu musel platit tyto "desátky". Naštěstí neuspěli a snad neuspějí nikdy, ale tak to zkoušejí aspoň takhle. Lidé dnes přechází k volání a psaní si přes síť internet a to jim snižuje zisky.

Taky držím palce Googlu. Tohle je už opravdová nenažranost a Hollande to je taky pěknej *****. :-D
Google čelí francouzskému tlaku
ferri 21. 01. 2013, 05:54:19
Odpovědět  Odkaz 
Chceli komunistov, majú komunistov.
Čo robia komunisti? Kradnú úspešným.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz