přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Státní správa produkuje nejhorší software

Státní správa produkuje nejhorší software

Podle čerstvé studie vzniká nejchybovější software ve státní správě.


Na konferenci Black Hat Europe v Amsterdamu byla publikována studie, která zjišťovala kvalitu softwaru v různých sektorech ekonomiky USA. Celkově 80 % softwaru nevyhovělo stanoveným bezpečnostním kritériím. Při hodnocení webů podle OWASP bylo jako bezpečných vyhodnoceno 28 % webů v komerční sféře, 24 % ve finančnictví a jen 16 % ve státní správě. U off-line aplikací to bylo (podle metodiky SANS Institute) 34 %, resp. 28 a 18 %.

Například 40 % státních webů bylo zranitelných pomocí SQL injection, cross-site scripting pak ohrožuje dokonce celých 75 % webů ve státní sféře. V soukromém sektoru jsou tato čísla významně nižší. Podle Alana Pallera, ředitele výzkumu v SANS Institute, je tento stav způsoben tím, jak se přistupuje k vývojářům píšícím špatný kód. Zatímco v soukromé sféře si takto pracující vývojář podkopává svoji kariéru (protože zvyšuje náklady na software), ve sféře státní více chyb znamená více práce při jejich odstraňování a tedy i více peněz, které stát ochotně platí.

Nahoru

Příspěvky

Státní správa produkuje nejhorší software
abcd 15. 03. 2012, 12:32:52
Odpovědět  Odkaz 
Zjisteni, ze vyvojari pisici SW pro statni sferu ho zamerne pisi spatne, aby mohly nasledne uctovat viceprace na jeho "vylepsovani" neni zadny novy objev.

Hlavnim problemem je, ze statni instituce nemaji ve vetsine pripadu na sve strane barikady nikoho, kdo by dokazal podobne projekty dozorovat a objektivne hodnotit jejich prubeh a vysledek.

Dnes se to resi najimanim externich dozornych poradcu, kteri jsou placeni podle toho, jak se jim dari minimalizovat dodatecne naklady.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz