přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1 - vyhlášení

Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1 - vyhlášení

LE.png

Nedávno jsme vyhlásili minisoutěž o nový Mandriva Linux 2008.1. Přinášíme vám výsledky.


Mandriva Linux 2008.1Pokud jste se chtěli soutěže zúčastnit, měli jste "za úkol" poslat nám do redakce svůj příběh o tom, proč používáte Linux. Soutěž probíhala od 29.5. 13:00 do 10.6.2008 23:59 a zúčastnilo se jí čtrnáct lidí - je to moc, nebo málo? Možná jsme čekali spíše dvojnásobek, ale těší nás, že jste si dali práci a své příběhy sepsali a poslali nám je. Děkujeme!

Výherci knihy s operačním systémem Mandriva Linux 2008.1 se stávají Vladislav Nevole a Irena Šafářová - blahopřejeme!

Mandriva Linux je moderní operační systém. Kniha obsahuje jeho verzi pro 32bitové a 64bitové počítače. Její recenzi si můžete přečíst na našem portálu.

Všechny příběhy si můžete přečíst v sekci Proč používá Linux, někdy se jedná o opravdu o zajímavé zkušenosti. A pokud jste nevyhráli, nevěšte hlavu, další soutěž se blíží - už příští týden!

Nahoru

(Jako ve škole)
Průměr: 1.17 | Hodnotilo: 6
 

Příspěvky

Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Ondřej Zvěřina 29. 05. 2008, 15:13:00
Odpovědět  Odkaz 
Hlavně proto že je zdarma. Vzhledem k tomu že bych chtěl v budoucnu dělat webdesign na přivýdělek, cítím potřebu pracovat na legálním OS..a nejsem si jistý, jestli bych dokázal vůbec splatit licenci Win:)
Re:Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Ondřej Zvěřina 29. 05. 2008, 15:17:11
Odpovědět  Odkaz 
sorry za zmatek - hotový plný znění zasílám samozřejmě na správnou adresu:) chtěl jsem říct že mě soutěž potěšila, a jestli nevyhraju, stejně si tenhle balík chci koupit:)
Vlastimil Ott Re:Re:Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Vlastimil Ott 29. 05. 2008, 15:22:59
Odpovědět  Odkaz 
Z čehož vyplývá, že není zadarmo, ne? ;-)
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Richard Hric 29. 05. 2008, 20:35:55
Odpovědět  Odkaz 
Používám Mandriva Linux protože je svobodný, free of spam, viruses a podobné hávěti. Nemusím myslet na antivir, defragmentaci disků a Billa Gatese :) Adios Microsoft.
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Jura Pivrnec 30. 05. 2008, 07:15:38
Odpovědět  Odkaz 
Používám Mandrivu 2008 Power pack ve škoním prostředí jako dominantní OS (Server + stanice) 2 roky. Oceňuji hlavně systém správy uživatelů (200 účtů, 31 strojů, 1 správce, 1 hodina týdně), bezchybné tiskové služby a kdyby náhodou nastala nutnost nahradit server za nový - jsem schopen to do původnho stavu dát za 4 hodiny. Mám zkušenosti s Win2003 server a tam se modlím už při startu. Pro školní prostředí považuji Linux za bezkonkurenční a u firemní sféry dle užití, minimálně je však stejně funkční jako windows, rozdíly nasazení jsou dány "architekturou" např NIS+NFS x WinDomain a "chleba-dávajícími" aplikacemi např. účetní, konstrukční software atd..
Ivan Bíbr Re:Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
bibri 30. 05. 2008, 12:34:17
Odpovědět  Odkaz 
Nechcete o tom napsat článek? Potřebujeme takové případové studie jako sůl - lidé se obvykle nechlubí tím, že jim něco funguje...
Re:Re:Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Jura Pivrnec 2. 06. 2008, 22:06:17
Odpovědět  Odkaz 
Případová studie ve školním prostředí - konkrétně s Mandrivou už byla uveřejněna, dále existuje další popsaná na Debianu. Mé rozhodováni pro distribuci vycházelo z úvahy, že pokud se uživatel rozhodne pro Linux na základě zkušenosti např. ze školy a nechce se mu podstupovat martyrium se sháněním "volných" informací jak co funguje, musí mít možnost vedle free verze, si za rozumné peníze distribuci koupit i s možností podpory např. knihy atd. Z tohohle pro mne zcela zásadního aspektu byla Mandriva jedinou volbou. Žádné X-buntu něčím takovým nedisponuje, byť se jedná o kvalitní distribuci. Osobně znám člověka co Ubuntu provozuje na základní škole 3 roky. A napadat Mandrivu za nepoužitelnost na serverech - to je "kernelu-prostá" lež :-), provozuji jak Debian server tak i Mandrivu server a každé má své. Jo, a ta Vaše knížka je fajn.
Martin Šín Re:Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Martin Šín 3. 07. 2008, 20:29:11
Odpovědět  Odkaz 
Mno, to koukám ... Já mám > 100 stanic, > 1000 uživatelů, teď přecházím na serverech z Netwaru/Gentoo na Debian a má s tím vším 3 prdele práce. To máte buď natolik dobrou síť, nebo je ta Mandriva prostě úžasná. ;-) (No a pak jí chci taky.)
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
milhouse 30. 05. 2008, 07:30:23
Odpovědět  Odkaz 
Škoda, že jsem absolutní literární střevo. Jistě by to byl hezký dárek pro někoho z mých Win kamarádů! Hlavně ta kniha by byla fajn.
Pro mě by to asi bylo házení hrachu na stěnu, neb Kubuntu je mým favoritem. ;)
Ale taky děkuju za možnost, něco takového vyhrát!
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Milan 30. 05. 2008, 15:41:50
Odpovědět  Odkaz 
Používám Mandrivu 2007.1 - naprosto dokonalé.
Předtím jsem měl Win2000 - šest let. Co dobře funguje, to neměním. Až vyjde Mandriva 2010.1, tak si o ni zasoutěžím. Jinak všem mohu Mandrivu doporučit.
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Richard Schötz 31. 05. 2008, 09:38:39
Odpovědět  Odkaz 
Linux jsem začal používat hlavně z touhy po svobodě. Nesnáším svazování a Windows mi připomíná život v ČR před rokem 1989. Takže i když ne vždy se v každé distribuci vše povede, nejsem na to vázán. Je jenom na mě, jak můj Linux bude vypadat a fungovat. Nejde ani o to jestli je nebo není zadarmo - naopak, uvědomuji si, že kvalitní věci se musí vyvíjet, testovat, vyrábět a tudíž že něco stojí. Ale hlavně o to, že Linux si úzká skupina neušila někde pod pokličkou, aby ji za nekřesťanskou cenu vmetla do tváře uživateli a s drzým šklebem ho přesvědčovala že tohle je přesně to, po čem toužil. Líbí se mi, že je dynamický - velmi dynamický.
A proč právě Mandrivu? Zvykl jsem si. Začal jsem s ní, potom zkusil kolečko po distrech a najednou jsem zjistil, že mi všude jinde něco chybí, tady že to jde tak a jednoduše, tak jsem se k ní vrátil. U mě jsou nejpoužívanější aplikace Open office, Thuderbird s Firefoxem a taková ta klasika, Totem, Kafein, Amarok, neb Mplayer a z grafiky jsem si vždy vystačil s Gimpem.
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Tomáš Zábranský 6. 06. 2008, 10:17:08
Odpovědět  Odkaz 
Dělám jako výpočtář. Vystudoval jsem FAV v Plzni
Linux jsem začal používat v práci kvůli potřebě 64bit systému. Naši IT nechtěli o 64bit Windows ani slyšet takže celé věc skončila tak, že jsem dostal povolení si na stanici nainstalovat Linux. Byl zo SUSE 10. Linux, jak jsem zjistil má řadu výhod a chci si nějakou distribuci pořídit i domů. Takže se v sočasné době rohlížím po ruzných distibucích. Mandriva je na řadě tenhle týden.

A mé zkušenosti s Linuxem? Mít stejně zkušeností se zprávou systému jako mám u WinXP asi by byl výborný. Pár dobrých nápadů ale bohužel sráží často podle mě zbytečné problémy. Je vidět, že směrem k systému, který se pro běžné uživatele vyrovná poměrně velké jednoduchosti winXP, je ještě dlouhá cesta. Ale nakročeno je dobrým směrem.
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Jaroslav Vylíčil 6. 06. 2008, 11:19:27
Odpovědět  Odkaz 
Před třemi roky jsem koupil nový PC s W.Jednou mi někdo poslal virus,všechno jsem smazal a znova nainstaloval.Podruhé jsem poprosil lidi od AVAST o pomoc.Kdysi jsem ho měl i koupený,vyhověli mi.Po složité operaci snad virus zabili.Ale měl jsem pocit,že zmizel i nějaký soubor přímo z W.Navíc jsem občas přišel k PC a ten makal na plné pecky,HD blikal,něco se dělo a nezjistil jsem,co.Vyrval jsem kabel z modemu,a najednou byl klid.Začal jsem hledat něco jiného než W,nakonec jsem zkusil koupit Mandrivu 2007.Za 14 dní vyšla verze 2008.To mě hodně naštvalo.Začal jsem se učit LINUX,a nebylo to snadné,bez zkušeností.Jednou se mi zhroutil souborový systém.Poptával jsem se,nikdo mi ale nic neporadil.Nakonec jsem vypátral velmi tlustou knihu od týmu Maďarů,a použil to,co v ní bylo.A povedla se oprava.Možná byla cesta jednodušší,ale tato mě naučila,že vždy lze nalézt řešení.Navíc,kdykoliv mám nějaký problém,vždy se mi ho zvládnu vlastními silami,tedy zatím.Až vzrostou přání,třeba to bude jinak.Cestu zpět jsem zamítl jako první krok.
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1
Martin Malý 9. 06. 2008, 21:27:33
Odpovědět  Odkaz 
To jste mě překvapili, lidé se mají MNOU inspirovat... :-)

Doufám, že ti, co už napsali, se účastní slosování taky.
Vyhrajte nový Mandriva Linux 2008.1 - vyhlášení
Pavel Daníček 5. 07. 2008, 21:28:53
Odpovědět  Odkaz 
zdědil po mladším brachovi počítač vyrobený před rokem 2000 na něm win 98. Nebýt politiky Microsoftu po několika letech se vykašlat na výrobu nových bezpečnostních aktualizací a vyrobit verzi Windows s velkými hardwarovými nároky na které staré stroje nestačí zůstal bych u win 98. Pořídil jsem si připojení na internet a začal používat Ubuntu o Mandrivě moc nevím kde se dá stáhnout nějaké live cd Mandrivy? Později jsem koupil nový hard disk a tak jsem protože některé věci jsou zatím jen pro Windows win98 na starý disk nainstaloval, ale bez přístupu na internet. Velmi mě těší: věci jako zrcadla s programy, pravidelné aktualizace, obrázkové návody pro které nemusím do trafiky, kopírování rozkazu z internetu do terminálu který je vykoná k mé spokojenosti. Stále se zlepšující program wine v kterém mohu spouštět část programu určených pro Windows. Také jsem vyzkoušel virtuální počítač aplikace postfix a sendmail v poštovním klientovi mi umožnila posílat poštu přímo z z evolution bez smtp serveru.internetová radia a televize jsou samozřejmostí Zrcadla mi aktualizují nejen samotný operační systém ale i nainstalované programy jakmile si nainstaluji krok za krokem podle návodu na internetu pokud je program v zrcadle tak se nemusím starat o to kdy vyjde nová verze prostě aktualizace aktualizují vše operační systém i programy.Reinstalace jednoho programu a pak restart není nutná stačí smazat soubor s nastavením programu a program je jak právě nainstalovaný Defragmentaci neznám. Avast používám jen pro kontrolu souboru určených pro Windows. Co mě ale velmi trápí že než koupím nějaký hardware k počítači tak je nutné předem zjistit zda umí fungovat pod Linuxem a pod jakým. Myslím že dokud bude Linux umožňovat to co umožňuje budu ho mít ve svém počítači. Sice jsem se musel naučit pár nových postupu ale stalo to za tu trochu námahy spojené s radostí s poznávaní nových věci A finance počítač pracuje dostal ramky a nový disk,(disk i ramky jsem koupil pro své pohodí jsou Linuxy který stačí opravdu málo). Kdybych trval na novém Windows asi by šel do šrotu. Za samotný operační jsem neplatil nic prostě jsem si ho v vyžebral na fóru myslel jsem že že když je zadarmo že jeho užitná hodnota bude menší ale Linux je plnohodnotný operační systém jak má byt. Současný stav v mém počítači: ubuntu=80GB win98=10GB

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz