přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, AntennaPod: Svobodný podcatcher pro Android

AntennaPod: Svobodný podcatcher pro Android

antennapod.png

Přestože má podcasting největší slávu za sebou a jeho funkci již suplují velké video-portály, stále se najdou uživatelé preferující právě tento způsob konzumace obsahu. AntennaPod je rozhodně jeden z významných podcatcherů pro Android.


Import více způsoby

Přihlášení k odběru podcastů je možné realizovat hned několika způsoby. Mimo běžného přidání pomocí URL adresy je v nabídce také import OPML souborů a procházení Miro Guide. Díky podpoře OPML nebude přechod z jiného podcatcheru tolik bolestivý, naopak je možné si v nastavení aplikace OPML soubor nechat i vygenerovat.

Import podcastů Import podcastů

Vybavený pracant

Základní funkci přirozeně tvoří sledování pořadů, ty je možné do zařízení streamovat, nebo si je stáhnout. První výtka směřuje právě k ukládání dílů, které není možné nijak zautomatizovat a bude nutné tento úkon provádět výhradně ručně. Přestože je v nastavení položka pro změnu intervalu aktualizace, týká se to pouze nadpisů a doplňujících informací k odběrům. Díly lze přidávat do fronty, při stažení na lokální úložiště se díl do fronty přidá automaticky.

Seznam odběrů a integrovaný přehrávač Seznam odběrů a integrovaný přehrávač

Kontextové vyhledávání usnadní přístup k pořadům v případě většího množství odběrů. Audio záznam je možné přehrávat na pozadí i s uspaným displejem, příjemnou drobností je pak možnost ovládat přehrávač ze zamykací obrazovky. Častým zlozvykem je u přehrávaného pořadu usnout, pro tento účel dobře poslouží časovač schopný přehrávání po nastaveném čase vypnout. Pro Android charakteristické ovládání přes widget nechybí, je bohužel dosti jednoduché.

Ovládání ze zamykací obrazovky a widget Ovládání ze zamykací obrazovky a widget

Maličkosti dokreslující celkový dojem z aplikace jsou uschovány i v nastavení, kde lze například pozměnit grafické téma na tmavé. Čistě praktickými vlastnostmi jsou pak zastavení přehrávání po vysunutí konektoru sluchátek, smazání již přehraných dílů nebo povolení aktualizace odběrů pouze v případě dostupnosti WiFi připojení.

Nastavení Nastavení

Schopný konkurent

AntennaPod může svou funkční výbavou konkurovat i placeným aplikacím. Cesta na vrchol v této kategorii aplikací může vézt přes podporu automatického stahování pořadů a vylepšení widgetu. Už nyní však nabízí jednoduché a přehledné ovládání. Aplikace je zdarma dostupná na Google Play.

Nahoru

Příspěvky

AntennaPod: Svobodný podcatcher pro Android
David Kovář 22. 03. 2013, 14:32:53
Odpovědět  Odkaz 
Já používám Podcast Addict a zdá se mi v možnostech ještě lepší (např. má bohatší možnosti nastavení, filtry a lepší ovládací prvek na zamčenou obrazovku). Můžete také vyzkoušet - je zdarma

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Petr Němec

Petr Němec

Petr Němec vystudoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Rožnově pod Radhoštěm a nyní studuje na Vysoké škole báňské v Ostravě. Čtyři roky se zajímá o svět open source a dění kolem operačního systému Linux.


  • Distribuce: Ubuntu
  • Grafické prostředí: GNOME

| blog