přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Icy Time: Stopky pro Android

Icy Time: Stopky pro Android

ice_time.png

Aplikace pro stopky a odpočet nejsou součástí čistého sestavení Androidu, a pakliže sám výrobce tyto aplikace nepřibalil, nezbývá než nainstalovat aplikaci třetí strany, konkrétně tedy z Google Play. Icy Time zastupuje právě tyto dvě funkce, obstojí v poměrně hustém konkurenčním prostředí?


V jednoduchosti je síla

Aplikace Icy Time umí opravdu jen to, co se od ní očekává, tedy měřit čas a odpočítávat nastavenou dobu. Malým bonusem je pak možnost stopovat kola, chcete-li mezičasy a naměřené výsledky sdílet. Sdílení se bude hodit tehdy, pakliže je potřeba naměřená data dále zpracovávat, opisování v případě většího počtu mezičasů by bylo přinejmenším zdlouhavé. Sdílená položka se ukládá v jednoduchém a transparentním prostém textu, není proto třeba žádný zvláštní software pro následnou práci.

Stopky na jedno klepnutí Stopky na jedno klepnutí

Funkce časovače přímo vyzývá k využití upozornění v liště, aplikace se sice při používání „uhnízdí“ v liště a je schopna na sebe po ukončení odpočtu upozornit, v průběhu je ale bohužel naprosto pasivní. Nezobrazuje se uplynutý/zbývající čas, ani není možné přímo v notifikaci průběh nijak ovlivňovat. Mimo oznámení v liště lze nastavit také libovolné zvukové upozornění.

Upozornění Upozornění

Holo Theme

Google společně s verzí Androidu 4.0 představil nové výchozí téma jménem Holo, respektive jeho dvě barevné varianty. Icy Time se až na drobné výjimky drží těchto témat a nabízí prostřednictvím nastavení hned obě tyto varianty. Celá aplikace tak působí čistě a elegantně.

Světlá varianta Světlá varianta

Stopky vždy v kapse

Aplikace toho nenabízí hodně, přesto si své uživatele najde. Měření času a nastavení odpočtu je jednoduché a intuitivní, není zde tak místo pro uživatelovo tápání. Malou výtku si zaslouží pasivní upozornění, lze to tedy považovat za prostor pro vylepšení v dalších verzích. Oproti ostatním aplikacím podobného typu se dá považovat za výhodu použití tématu Holo a lákavá cena, aplikace je totiž zdarma a bez reklam dostupná na Google Play.

Nahoru

Příspěvky

Icy Time: Stopky pro Android
peter 26. 10. 2012, 10:53:43
Odpovědět  Odkaz 
aplikacia s aktivnym upozornenim, zobrazujucim sa v stavovej liste: http://goo.gl/KrcXB

ostatne funkcie su totozne. osobne ju pouzivam uz dlho a nemenil by som.

Nemam pocit ze by Holo tema bola zas taka vyhoda (ale to zalezi na osobnej preferencii).

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz

Petr Němec

Petr Němec

Petr Němec vystudoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Rožnově pod Radhoštěm a nyní studuje na Vysoké škole báňské v Ostravě. Čtyři roky se zajímá o svět open source a dění kolem operačního systému Linux.


  • Distribuce: Ubuntu
  • Grafické prostředí: GNOME

| blog