přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Ubuntu

Ubuntu

Můžete ho milovat, můžete ho nenávidět, ale to je tak jediné, co můžete dělat s faktem, že Ubuntu je fenomén. Zdá se, že Ubuntu je všude - zapnete počítač - je tam Ubuntu. Otevřete ledničku - je tam Ubuntu. Ubuntu je důležitým tématem LinuxEXPRESu. Připravili jsme pro vás speciál článků věnovaných právě tomuto systému.

Kupte si knihu věnovanou Ubuntu na obchod.liberix.cz - podpoříte vývoj a překlady Ubuntu.

Ubuntu 10.04 CZ Praktická příručka uživatele Linuxu

ubuntu1004.jpg

Ivan Bíbr a jeho autorský kolektiv už počtvrté připravili příručku pro uživatele Ubuntu. Tentokrát přibylo 80 nových stran a samozřejmě byly aktualizovány všechny ostatní, aby vyhovovaly nové verzi 10.04. Kniha je určená především začátečníkům, ale své si najdou i ostatní.


 

Google přechází na Linux a Mac, Ubuntu připravuje verzi pro tablety

dvatydny.gif

Google se loučí s Windows, přechází na Linux a Mac OS, Dell: Linux je bezpečnější než Windows, Canonical připravuje verzi Ubuntu pro tablety, Nejlepším českým open source projektem je FreeRapid Downloader, Distribucí roku je opět Ubuntu, Chromoting: Chrome OS možná dokáže spustit běžné desktopové aplikace, Vleklý soudní spor je u konce, Novell má právo na značku Unix, Malta: Státní instituce budou preferovat open source, Opera 10.50 pro Linux nebude.


 

Gymnázium Jevíčko: S open source to jde lépe

jevicko.gif

Gymnázium Jevíčko se rozhodlo vstoupit na neprobádanou půdu a vyzkoušet Linux a open source v praktické výuce. Po roce zkušebního používání Linuxu rozšiřuje jeho nasazení a je připraveno ukázat, že používání svobodného a otevřeného softwaru ve školství je nejen možné, ale oproti komerčním řešením přináší i řadu výhod. Studentům se Linux líbí, učitelé a rodiče jsou z toho trochu nesví. Na otázky nám odpověděli vyučující informatiky Mgr. Martin Raus, Bc. Martin Korbel a Ing. Ladislav Lór.


 

Jak na Bluetooth sluchátka v Linuxu

bluetooth.png

V následujícím článku budu hovořit o Bluetooth sluchátkách (špuntech) Sony DRBT100CXS, která mě upoutala svými parametry i vzhledem. Řeč bude samozřejmě také o jejich zprovoznění a funkčnosti v Linuxu, konkrétně v Ubuntu 10.04 Lucid Lynx.


 

Pár poznámek k mému Ubuntu (1)

Aneb jak to udělat ještě lidštější..


 

Recenze: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

ubuntu_nove.png

Ubuntu se dostalo do své historicky třetí LTS verze. Ty vždy představovaly předěly ve vývoji a mnoho uživatelů s nimi vydrží i několik let. Komerční zákazníci se mnohdy zajímají pouze o LTS. Je tedy neoddiskutovatelné, že Ubuntu 10.04 je důležitým vydáním, na kterém si dával Canonical záležet. Jak se mu to povedlo?


 

Jak na aptitude

aptitude.png

Není žádným tajemstvím, že aptitude je nástroj používaný pro aktualizaci systému a balíčků v systému Debian a jemu podobných (odvozených) distribucích, např. Ubuntu. Jak se s tímto nástrojem pracuje, na to se podíváme v tomto článku.


 
‹‹   Předchozí   7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 20   Následující   ››

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz