přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Ubuntu

Ubuntu

Můžete ho milovat, můžete ho nenávidět, ale to je tak jediné, co můžete dělat s faktem, že Ubuntu je fenomén. Zdá se, že Ubuntu je všude - zapnete počítač - je tam Ubuntu. Otevřete ledničku - je tam Ubuntu. Ubuntu je důležitým tématem LinuxEXPRESu. Připravili jsme pro vás speciál článků věnovaných právě tomuto systému.

Kupte si knihu věnovanou Ubuntu na obchod.liberix.cz - podpoříte vývoj a překlady Ubuntu.

Na Ubuntu One lze platit online peněženkou PayPal

Kupování dodatečného místa v online úložišti nebo nakupování hudby na Ubuntu One, je teď ještě jednodušší.


 

Ubuntu 12.04 Release Party: Nakonec to dobře dopadlo

rpova.png

V sobotu 12. května se v Praze konala Ubuntu Release Party. V Česku šlo již o třetí Release Party této oblíbené distribuce, ale pro Prahu se jednalo o premiéru. Ze začátku to vypadalo, že se ani nezačne, ale nakonec to dobře dopadlo.


 

Ubuntu Release party již tuto sobotu v Praze

ubuntu_circle.png

Již tuto sobotu se bude v Praze konat Ubuntu Release party, tedy v podstatě minikonference české komunity Ubuntu u příležitosti nedávného vydání Ubuntu 12.04 Precise Pangolin, na kterou bychom vás rádi pozvali.


 

Recenze Ubuntu 12.04 Precise Pangolin: LTS jak se patří

ubuntu_circle.png

Vydání nové verze distribuce Ubuntu je vždy očekávaná událost. Dnes to platí dvojnásob – Precise Pangolin je verze s prodlouženou podporou a někteří uživatelé s ní budou žít mnoho let. Kontroverzní rozhraní Unity zároveň slaví první narozeniny. Povedlo se?


 

Canonical: Kdo stojí za nejpopulárnější distribucí

canonical.png

Mezi společnostmi, které působí na trhu linuxových systémů, patří Canonical Ltd. spíše mezi ty menší a mladší – společnost byla založena v březnu 2004, tedy před necelými osmi lety. I přes tuto zjevnou nevýhodu na startu se Canonicalu a především jeho vlajkové lodi Ubuntu povedlo rychle začlenit do ekosystému svobodného softwaru a vydobýt si pevné postavení.


 

Svobodný software je dle studie kvalitnější než proprietární

dvatydny.gif

Dva týdny s Linuxem: Coverity: Open-source software je kvalitnější než proprietární. Foursquare přechází na OpenStreetMap. MWC: Android 4, čtyřjádra a HD displeje. Linuxový Flash bude jen pro Chrome. Linus Torvalds kritizuje nutnost často zadávat rootovská hesla. InstallFest 2012. Ubuntu pro Android. Ubuntu 12.04 Beta 1.


 

Co nás čeká v příštím Ubuntu 12.04 LTS

ubuntu_circle.png

S tím, jak se blíží duben, blíží se i tradiční jarní distribuční novinka v podobě vydání nového Ubuntu. Tentokráte je očekávání dvojnásob napjaté, protože se bude jednat o další verzi s prodlouženou podporou. A protože se jedná o první takovou s prostředím Unity, očekává se od ní hodně. Společně se nyní můžeme podívat, co nás již za necelé dva měsíce čeká.


 
‹‹   Předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 20   Následující   ››

Nahoru

Odkazy

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz